«Casa mea rezistă la un cutremur de 10 grade!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A vrut să se pună la adăpost în cazul unor dezastre naturale. Astfel, Dragoş Iliescu a lăsat în urmă Bucureştiul ca să-şi construiască, în staţiunea Olăneşti, judeţul Vâlcea, o căsuţă semi îngropată, un bordei modern, cu pământ pe acoperiş şi buncăr la subsol. El susţine că această construcţie rezistă la un cutremur de 10 grade pe Richter.

În urmă cu trei ani, Dragoş Iliescu, de profesie economist, şi-a cumpărat teren pe un deal, în staţiunea vâlceană Olăneşti. El s-a gândit să-şi amenajeze o casă sub pământ, cu un buncăr de aproape 10 metri pătraţi unde să fie ferit în caz de cutremur, radiaţii sau pârjol, în cazul în care pământul este lovit de un asteroid. Însă bordeiul lui este unul modern, spaţios, cu dotări care asigură tot confortul.

simeon stalpnicul png

"Toată casa are 200 mp şi e făcută din piatră şi beton. În buncăr, care este folosit acum pe post de cămară, există o instalaţie de aerisire, dar şi sursă de apă. Am folosit aceeaşi tehnologie ca la buncărele de la Casa Republicii, de acolo vine şi proiectul", spune proprietarul casei.

Locuinţa este construită în staţiunea Olăneşti, judeţul Vâlcea

simeon stalpnicul png

Construcţia are şi o bucătărie de vară

simeon stalpnicul png

Aşa arată terasa de la dormitorul matrimonial

simeon stalpnicul png

Bordeiul are baie, bucătărie, două dormitoare şi un living. Vara, în căsuţă este răcoare, iar proprietarii nu mai au nevoie de aer condiţionat. Iarna, încălzirea se face cu ajutorul unei sobe, un fel de centrală termică pe lemne, care încălzeşte inclusiv pardoseala. Amenajarea curţii şi a casei l-a costat pe Dragoş 250.000 de euro. Proprietarul se foloseşte şi de acoperişul căsuţei, pe care a plantat grâu. Potrivit lui Dragoş Iliescu, în ţară mai sunt cinci astfel de construcţii.  

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net