Oameni cu suflet mare! Un incendiu devastator a distrus integral, nu cu mult timp în urmă, locuinţa familiei Paşca din cătunul Huzăreşti, comuna Gârda de Sus (Alba). În doar zece zile, comunitatea locală s-a mobilizat şi a reuşit să reconstruiască casa mistuită de foc.


 Vecinii, rudele, dar şi administraţia locală le-au sărit imediat în ajutor soţilor Paşca, săteni cu posibilități materiale reduse. Au fost donate materiale de construcţie, fier şi lemn, iar mai mulţi voluntari au început să lucreze la refacerea casei. Primăria a contribuit, în afara materialelor, şi cu utilaje, scrie adevărul.ro.

”Am găsit un meşter din Gârda. De asemenea, foarte mulţi oameni din comunitatea noastră au sărit să ajute. Am găsit și sponsorizări”, spune Marin Vîrciu, primarul comunei Gârda de Sus, pentru adevarul.ro. Familia Paşca se întreţine din creşterea animalelor şi din munca prestată cu ajutorul a doi cai. În ajutorul comunităţii locale au sărit şi membrii unui grup de Facebook, denumit Fapte bune din Alba, care vor dona produse electrocasnice şi haine. Donaţii pot fi realizate în contul RO32BTRL00101201G14729XX deschis la Banca Transilvania Câmpeni, pe numele Paşca Traian. 

 

 
 
Loading...