Casa Regală dă în judecată Ministerul Mediului. Cât valorează despăgubirea cerută

Ultima actualizare:

    Casa Regală a României doreşte să beneficieze de compensaţii astronomice Foto: Arhivă Click!
Casa Regală a României doreşte să beneficieze de compensaţii astronomice Foto: Arhivă Click!

Moştenitoarele Regelui Mihai au dat statul român în judecată, căci doresc să recupereze banii pe care acesta îi datorează Familiei Regale. Principesa Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker cer daune de un milion de lei, compensaţie financiară pentru că Regele Mihai nu a avut permisiunea să exploateze o parte din cele 140.000 de hectare de păduri care i-au fost restituite.

Motivul acesta de judecată nu este unul nou, căci în anul 2015, însusşi Regele Mihai I a dat statul în judecată pentru a primi compensaţiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care Casa Regală le deține în zona Săvârșin și care se află într-o arie protejată. Regele Mihai I era nemulţumit de faptul că nu putea beneficia în niciun fel de dreptul de proprietate, fiindu-i complet interzise exploatarea sau utilizarea resurselor naturale, precum şi oricare altă formă de folos al terenurilor. Răspunsul oferit fostului suveran la acea vreme nu a fost unul favorabil, instanţa respingând cererea.

Regele Mihai a murit la vârsta de 96 de ani, în ziua de marţi, 5 decembrie 2017, în urma complicaţiilor provocate de mai multe boli. În plus, fostul suveran suferea de leucemie şi se afla ţintuit la pat de mai multe luni. La scrut timp după decesul Regelui Mihai, Custodele Coroanei a făcut o declaraţie către ţară în care a subliniat că va duce valorile promovate de acesta mai departe şi că se va dedica intereselor poporului român. „Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român“, a transmis Principesa Margareta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net