Casa Verde 2019. Noi reguli pentru panouri fotovoltaice cu bani de la stat

Ultima actualizare:

    S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguliFOTO: Click!
S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguliFOTO: Click!

S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguli pentru persoanele fizice care doresc să acceseze fondurile AFM. Înscrierile au început miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 10.00.

După sistarea înscrierilor în programul AFM, la 10 septembrie, şi în urma discuţiilor cu reprezentanţii instalatorilor autorizaţi, s-au stabilit o serie de măsuri pentru a asigura buna desfăşurare a reluării procesului de înscriere.

Fiecare instalator autorizat va avea dreptul la 5 utilizatori, care pot încărca dosarele în platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguranţă informatică de tip CAPTCHA. Utilizatorii înregistraţi în sistem vor trebui să introducă un cod pentru fiecare dosar, astfel încât să se evite înregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.   

”Considerăm că limitarea numărului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat şi implementarea sistemului de siguranţă informatică vor contribui la buna desfăşurare a înregistrărilor. Susţinem orice demers al autorităţilor de a încuraja trecerea la surse de energie verde şi ne dorim să ajutăm pe toţi cei interesaţi să obţină eficienţă energetică în propriul imobil şi să devină prosumatori”, a menţionat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002.

Cine poate cere bani de la stat pentru panouri fotovoltaice

Persoanele fizice care au depus documentele necesare la instalatorii autorizaţi AFM după data de 10 septembrie 2019 vor trebui să trimită certificatele de atestare fiscală (*) şi extrasul de carte funciară valabile pentru noua dată de înscriere.

Astfel, fiecare persoană fizică interesată de program va trebui să depună la un instalator pe lângă certificatul de atestare fiscală şi extrasul de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului pe care se va implementa proiectul.

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice, proprietari de imobile, independenţă energetică (70-80% din ce consumă este generat de panouri) şi, în plus, devenind prosumatori (care consumă și produc energie), se vor bucura de o economie importantă la factura de energie.

Câți bani se dau prin ”Casa Verde”

Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2.300 lei).

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre programul „O casă, o familie”. Cât de greu e să obții un credit

5 sfaturi dacă vrei să faci un împrumut bancar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net