Căsătoriile gay, din nou la Curtea Constituţională

Ultima actualizare:

    Judecătorii vor reaudia cuplul gay
Judecătorii vor reaudia cuplul gay

Pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională a României (CCR) se află din nou, joi, cazul cuplului gay care s-a căsătorit în străinătate și care cere recunoașterea căsătoriei în România. În urmă cu o lună, magistrații CCR au dispus reaudierea cuplului care cere revizuirea legislației în domeniu.

„Dosarul prezintă un caracter de noutate, de complexitate. Trebuie să vedem cu multă atenţie şi dosarul instanţei care ne-a fost trimis şi să citim toate intervenţiile făcute de agenţii şi ONG-uri (...) Este foarte complex, a trebuit să examinăm şi legislaţie europeană, tratate, Carta fundamentală a drepturilor, directive europene şi nu e atât de simplu să decizi într-o cauză cu un impact mediatic foarte mare”, a spus președintele CCR, Valer Dorneanu, în 20 septembrie.

Preşedintele Curţii a subliniat că judecătorii „nu vor să greşească” în acest caz şi de aceea vor cere şi reaudierea părţilor, respectiv instituţii ale statului, cuplul căsătorit în Belgia, precum şi părinţii acestora.

„De asta am dat un termen mai îndelungat, pentru a se efectua şi procedura cu Statele Unite, având în vedere că unul din părinţii cuplului locuieşte în America”, a spus Dorneanu, potrivit News.ro.

CCR a amânat de două ori luarea unei decizii în acest caz, ajungând la concluzia în septembrie că dosarul trebuie rediscutat.

Dosarul aflat pe masa judecătorilor Curţii a fost deschis în urma unui proces intentat de cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi de americanul Robert Clabourn Hamilton, care s-au căsătorit la Bruxelles în anul 2010. Cei doi contestă prevederea din Codul Civil care împiedică recunoaşterea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex încheiate în străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net