Casele românilor, controlate de Inspectoratul de Stat în Construcţii

Ultima actualizare:

    Renovările ilegale te costă 40.000 de lei
Renovările ilegale te costă 40.000 de lei

Ați făcut lucrări în apartamente fără autorizație? Așteptați-vă la menzi mari! Inspectorii de stat în construcții vor veni în controale, începând de anul viitor.

Sunt vizați românii care stau la orașe, indiferent dacă locuiesc în case noi sau vechi.

Scapă de vizita autorităților doar cei care locuiesc în mediul rural și care au locuinţe unifamiliale cu parter.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice a elaborat un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind controlul de stat al calităţii în construcţii.

Reglementările ar urma să intre în vigoare în de 60 de zile de la publicarea Hotărârii Guvernului în Monitorul Oficial al României, cel mai probabil din februarie 2017.

Inspecţiile vor viza respectarea prevederilor autorizaţiilor de construire/desfiinţare, a avizelor, acordurilor și a altor documente referitoare la construcţii, emise de autorităţi sau organe ale administraţiei publice centrale și locale, precum și de alte organe abilitate de lege, îmbunătăţirea sistemului calităţii în construcţii și a regulamentelor aferente componentelor acestuia.

Renovările făcute în casă fără autorizație de construcție îți aduc amenzi de până la 40.000 de lei.

Se va verifica și dacă sunt respectate reglementările tehnice în construcţii, certificarea performanţei și conformităţii produselor pentru construcţii, agrementele tehnice pentru produse, procedee și echipamente pentru construcţii, verificarea și expertizarea tehnică a proiectelor, verificarea calităţii lucrărilor executate, expertizarea tehnică a execuţiei construcţiilor, precum și auditul energetic al clădirilor, conceperea și implementarea sistemului de management al calităţii în construcţii; verificarea calităţii execuţiei lucrărilor pentru care se emit autorizaţii de construire/desfiinţare, prin diriginţi de șantier autorizaţi, angajaţi ai investitorilor și prin responsabili tehnici cu execuţia autorizaţi, angajaţi ai executanţilor, stabilirea de către proiectant a modului de tratare a defectelor apărute în proiectare și execuţie, la construcţiile la care trebuie să asigure nivelul de calitate corespunzător cerinţelor, precum și urmărirea aplicării pe șantier a soluţiilor adoptate, utilizarea de produse pentru construcţii certificate pentru performanţă și conformitate, funcţionarea laboratoarelor de analize și încercări în construcţii, asigurarea activităţii metrologice în construcţii, recepţia la terminarea lucrărilor, precum și recepţia finală la expirarea perioadei de garanţie, urmărirea comportării în exploatare a construcţiilor și intervenţiile în timp asupra acestora, post-utilizarea construcţiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net