Cât costă măștile de protecție. Prețul plătit într-o lună de o familie formată din două persoane

Ultima actualizare:

    Măștile chirurgicale de protecție împotriva Covid-19 sunt foarte scumpe pentru majoritatea românilor
Măștile chirurgicale de protecție împotriva Covid-19 sunt foarte scumpe pentru majoritatea românilor

Măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile publice închise și în mijloacele de transport public. Un motiv să ne gândim la banii pe care îi vom scoate din buzunare pentru a le cumpăra. Iată cât costă măștile de protecție și ce sumă de bani scoate din buzunare, lunar, o familie formată din două persoane!

Măștile de protecție împotriva Covid-19 nu s-au ieftinit, așa cum ne tot promit autoritățile. Dimpotrivă! În multe farmacii le găsim la prețuri ce variază între patru, cinci lei. Dacă le cumperi zilnic, la sfârșit de lună constați că au cheltuit o mică avere! Iată câți bani trebuie să scoată din buzunar - în cel mai fericit caz - o familie formată din două persoane!

Prețul măștilor chirurgicale pe care trebuie să le purtăm cu toții nu a scăzut. În continuare, în anumite farmacii măștile se vând cu 4, 5 lei, iar în magazinele online o cutie cu 50 de bucăți ajunge la 80-100 de lei. Până se vor ieftini, vom scoate ceva bani din buzunare. Dacă avem de unde. Dacă nu, stăm în casă. Sau ieșim fără ele riscând amenzi mult mai mari.

Dacă un salariat care are un venit mediu pe economie și-ar putea permite să-și plătească măștile de protecție, persoanele asistate social, pensionarii, studenții, dar și cei care au venituri foarte mici ar putea să nu aibă bani pentru așa ceva. Iată cum masca de protecție devine o obligație pe banii noștri!

Pentru a vedea cât ne vor costa pe lună măștile chirurgicale de protecție împotriva coronavirusului am făcut un mic experiment. Ne-am imaginat o familie formată din doi membri care, zi de zi, merg la serviciu cu mijloacele de transport în comun. Aceștia trebuie să poarte mască dimineața, când pleacă la muncă și circulă cu autobuzul, dar și seara pe drumul de întoarcere acasă.

Cumperi la bucată? Dai faliment!

În total sunt patru măști consumate pe zi. Deocamdată, în farmacii măștile costă, în jur de patru lei. Făcând un calcul simplu, pe zi familia respectivă ajunge să cheltuiască 16 lei. Însă măștile sunt de unică folosință și trebuie să fie cumpărate zilnic. Deci, 16 lei pe zi, timp de 20 de zile – numărul zilelor lucrătoare dintr-o lună. Iată cum se ajunge la o sumă de 320 de lei.

Cumperi la cutie? Ieși mai ieftin!

O familie formată din două persoane va avea nevoie, pe lună, pentru a merge la serviciu și înapoi folosind transportul în comun de cel puțin 80 de măști. Spunem cel puțin pentru că nu mai punem la socoteală alte măști ce sunt purtate prin magazine, la farmacie sau prin alte spații publice închise pe unde cei doi membri ai familiei noastre merg după serviciu. Într-un magazin online am găsit o cutie cu 50 de bucăți de măști faciale nesterile, de unică folosință care se vinde cu 99 de lei. Dar o cutie nu e de ajuns. Așa că va trebui ca familia respectivă să cumpere două cutii pe lună, adică să dea aproape 200 de lei. Mult mai convenabil decât să faci achiziția la bucată, dar extrem de scump pentru majoritatea românilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net