Cât costă pentru o familie o zi de plajă la Marea Neagră

Ultima actualizare:

    Litoralul s-a aglomerat deja, în ciuda preţurilor mari
Litoralul s-a aglomerat deja, în ciuda preţurilor mari

Suntem în luna iulie, iar turiştii au ajuns pe litoral în număr mare. În timp ce unele patronate susţin că tarifele la cazare au scăzut sau se menţin la nivelul de anul trecut, alţi operatori spun că ele au crescut puţin. Şi preţurile de pe plaje sunt pe măsură. Astfel, în funcţie de zona pe care o alege, o familie trebuie să aibă cel puţin 100 de lei pe zi doar pentru şezlonguri.

2020 este un an atipic pentru hotelierii de pe litoral, iar acest lucru se resimte şi în ofertele de cazare, conform adevarul.ro. În alţi ani totul era destul de predictibil: primele creşteri erau la 1 iulie, apoi pe 15 iulie, iar de la 1 august se intra în vârf de sezon, când tarifele atingeau cotele maxime. Acum nu mai e aşa.

„Sunt tarife puţin mai mari ca anul trecut şi este de înţeles acest lucru. Totul este haotic, toate materialele de curăţenie şi dezinfecţie costă, materialele de protecţie, de asemenea. Este şi normal ca pe un sezon puternic lovit să nu ai de unde să acoperi aceste costuri”, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

O cameră la Hotel Vega din Mamaia costă 2.150 de lei pe noapte
O cameră la Hotel Vega din Mamaia costă 2.150 de lei pe noapte

Care sunt prețurile la cazare în Mamaia

Hotelul Vega din Mamaia (cinci stele) închiriază o cameră dublă fără balcon, o singură noapte, cu 2.150 de lei (mic dejun inclus).

La Hotel Zenith din Mamaia, o cameră dublă standard (în corpul Jupiter) costă 360 de lei/noapte, pentru 2 adulţi cu mic dejun. Anul trecut, aceeaşi cameră costa 325 de lei în luna iulie.

La hotelul Iaki, o cameră costă începând cu 200 de euro pe noapte şi poate depăşi 300 de euro în funcţie de alte condiţii suplimentare. În anul 2019, camera dublă la Iaki se închiria în plin sezon (august) cu 223 de euro.

De partea cealaltă sunt hotelurile de 2 sau 3 stele care oferă camere începând cu 200 de lei pentru o noapte. De exemplu, Hotelul Dorna din Mamaia (3 stele) închiriază o cameră dublă cu 230 de lei.

De altfel, peste 50 de hoteluri de pe litoral au lansat un program „Mare pentru cei mici” prin care copiii de până la 12 ani primesc gratuitate la cazare şi masă. În general, hotelurile ofereau aceste facilităţi doar celor cu vârsta de până la 7 ani.

Pe plaja Modern din Constanţa, şezlongul se închiriază cu 20 de lei
Pe plaja Modern din Constanţa, şezlongul se închiriază cu 20 de lei

Nici preţurile şezlongurilor nu s-au modificat faţă de cele de anul trecut, astfel că ele pleacă de la 20 de lei, iar în funcţie de plajă sau de alte facilităţi pot ajunge la 60 de lei. Dacă o familie de 4 persoane alege varianta şezlongurilor, atunci trebuie să ştie că preţurile pentru închirierea lor diferă în funcţie de staţiune şi de zona de plajă. De exemplu, în Mamaia, preţurile pleacă de la 20-25 de lei pentru un şezlong, scrie adevarul.ro. Aşadar, aproximativ 100 de lei pe zi/familie se duc doar pentru acest lucru. Tot Mamaia este locul unde se întâlnesc plaje exclusiviste (zona Mamaia Nord sau zona Cazino) unde un şezlong pleacă de la 40-50 de lei pe zi (70 de lei în weekend).

Tinerele se bronzează mai bine pe şezlong, decât pe cearceaf
Tinerele se bronzează mai bine pe şezlong, decât pe cearceaf

În sudul litoralului, un şezlong se închiriază pe zi cu preţuri începând de la 20 de lei. Mai scumpe sunt şezlongurile din anumite zone ale staţiunii Eforie Nord, unde preţurile ajung la 30 de lei pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net