Cât de util va fi noul pasaj de la Piaţa Romană

Ultima actualizare:

Zilnic, în intersecţia de la Piaţa Romană se dă o luptă între pietoni şi şoferi. Primii ignoră adesea semafoarele care le sunt destinate şi trec pe roşu, cei din urmă nu ţin cont de trecerile de pietoni şi forţează intersecţia. Şi unii şi ceilalţi sunt nervoşi, unii înjură, alţii claxonează, în timp ce alţii se întrec să le facă pe amândouă în acelaşi timp. Rezultatul: ambuteiaje de nedescris în zona cunoscută drept „la coloane".

Ca să scape de problemă, specialiştii oraşului au venit cu o soluţie benefică ambelor tabere: mutarea traficului pietonal în subteran, prin realizarea unui pasaj circular. Cu ajutorul lui, traficul rutier va fi mult mai fluent, în vreme ce pietonii vor petrece mai puţin timp pentru traversarea intersecţiei.

Proiectul prevede realizarea a cinci intrări în subteran: două în zona Academiei de Studii Economice, una la intersecţia bulevardelor Catargiu şi Dacia, una în dreptul BCR şi alta în zona blocului cu coloane. Pasajul pietonal va comunica şi cu staţia de metrou, de care va fi legat printr-un culoar de circa 200 de metri. În intersecţie vor exista patru stâlpi de iluminat, înalţi de 16 m, care vor servi şi ca punct de reper.

În pasaj, spaţiul creat va fi transformat într-o piaţetă subterană, care va găzdui târguri şi expoziţii. Zona centrală a pasajului va fi iluminată natural, printr-un acoperiş de sticlă. Totul costă 65 de milioane de lei şi trebuie să fie gata în cel mult doi ani.

Click!spune

Pasajul va avea mai multe beneficii. Suprafaţa destinată circulaţiei pietonale va creşte la 3.155 mp (de la 2.327 mp); Suprafaţa destinată traficului auto va fi diminuată la 7.100 mp (de la 8.326 mp); Spaţii verzi de 528 mp (de la 128 mp); Pietonii vor străbate intersecţia în 78 de secunde (de la 138 secunde) şi nu vor mai sta la semafoare; Şoferii vor petrece în intersecţie doar 90 de secunde (de la 135 secunde); Emisiile de CO2, oxizi de azot, particule grele şi de compuşi organici vor scădea cu 6-24%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net