Cât este alocația pentru hrana unui bolnav de Covid-19. Beatrice Mahler: "Mult sub nevoia reală"

Ultima actualizare:

    Dr. Beatrice Mahlerfoto: Inquam Photos
Dr. Beatrice Mahlerfoto: Inquam Photos

Managerul Institutului ”Marius Nasta” Beatrice Mahler afirmă, într-o postare pe Facebook, că un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, 10 lei/zi, costul fiind puţin mai mare pentru cei care au diabet zaharat sau tuberculoză. Managerul de la Nasta spune că suma este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient.

”Am văzut în spaţiul public diverse discuţii despre câţi bani sunt alocaţi pentru alocaţia de hrană a fiecarui bolnav. Consider că şi la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienţilor. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are şi diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, afirmă medicul.

Beatrice Mahler precizează că Institutul Marius Nasta are bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură modernizată şi astfel banii alocaţi sunt cheltuiţi mai eficient. ”Deşi la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai! Trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primescă mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât şi cantitatea să fie în acord nevoia pacientului”, a subliniat medicul.

Citește și:

Când începe vaccinarea anti Covid la copii? Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Ce spune Raed Arafat despre orarul redus al magazinelor și numărul mare de cazuri

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net