800 de oameni care muncesc în trei schimburi, o construcție care depășește deja un bloc cu 16 etaje și pentru care s-au cheltuit aproape 40 milioane €.


Sunt câteva dintre caracteristicile la zi ale celui mai mare șantier din România, Catedrala Mântuirii Neamului, unde se lucrează deja la acoperiș și la turlele în care se vor pune clopotele.

Peste două luni, constructorul are termen de finalizare a întregii biserici, fără turle, dar cu balcoane interioare. Totul zidit și cosmetizat. Potrivit unui raport al Patriarhiei Române privind stadiul investiției, întocmit pentru a obține de la Municipalitate încă un milion de euro pentru șantier, până acum s-a ridicat 75% din imensa construcție.

c28-actu-baza-catedrala-2.jpg

Se lucrează zi lumină, dar şi noaptea

 

„În prezent, se execută lucrări  între cotele +36,00 – +45,00 metri (închiderea corpului principal al catedralei) și între cotele +45,00 – +50,00 metri în zona de naștere a turlei principale”, au transmis specialiștii Patriarhiei.

Semn că raportul a fost convingător, Primăria Capitalei a dat milionul de euro. Potrivit calendarului, Catedrala trebuie sfințită pe 30 noiembrie 2018, când ar trebui să fie predată la cheie întreaga construcție, dar fără picturi.

 
 
Loading...