Câți români s-au vaccinat anti Covid-19 și câți dintre ei au avut reacții adverse

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE
Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE

Vaccinarea anti Covid-19 a început în urmă cu 12 zile în toate statele UE, inclusiv în țara noastră. În tot acest timp, au fost imunizate cadrele medicale din prima linie. Click! îți spune câți români s-au vaccinat până acum și câți dintre ei au avut reacții adverse.

UPDATE, ora 18.00

Până astăzi, 7 ianuarie, la ora 17.00, au fost vaccinați 76.400 de români, dintre care 17.846 în ultimele 24 de ore. Numărul total de reacții alergice se ridică la 264, dintre care 119 locale și 145 generale. 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva Covid-19  (CNCAV) actualizează zilnic evidența persoanelor imunizate.

Ultima informare arată că până ieri, 6 ianuarie, 58.554 e români au primit serul împotriva coronavirusului, care provine de la Pfizer BioNTech.

Așa arată ultimul grafic dat publicității privind numărul de români vaccinați anti Covid-19
Așa arată ultimul grafic dat publicității privind numărul de români vaccinați anti Covid-19

Dintre aceștia, 202 au avut reacții comune și minore:  92 reacții locale cu durere la locul injectării și 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tipurticarie).

Datele sunt puse la dispoziția  CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Vaccinul Moderna a fost autorizat în UE

Comisia Europeană a luat decizia acordării autorizației condiționate de punere pe piață a celui de-al doilea vaccin împotriva Covid-19. Este vorba despre vaccinul dezvoltat de Moderna, recomandat anterior de Agenția Europeană a Medicamentului.

„Oferim europenilor mai multe vaccinuri împotriva COVID-19. Odată cu vaccinul Moderna, al doilea vaccin autorizat în prezent în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze, dar și alte vaccinuri vor ajunge în Europa. Europa a achiziționat până la două miliarde de doze de vaccinuri potențiale împotriva COVID-19. Vom avea o cantitate mai mult decât suficientă de vaccinuri sigure și eficace pentru a-i proteja pe toți cetățenii UE”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Vaccinul Moderna este unul dintre cele mai scumpe de pe piață și poate fi produs doar în cantități limitate în Europa, dar nu necesită depozitare și transport la temperaturi foarte mici și este eficient în proporție de 94% împotriva Covid-19, scrie site-ul Politico.

Comisia Europeană nu a anunțat când vor sosi primele doze în statele membre, dar agenția de presă dpa scrie că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar luna aceasta.

Citește și: 

Americanii de la Moderna au anunțat și ei succesul vaccinului anti-COVID: «Eficiența lui este remarcabilă»

Cum se fac programările pentru vaccinarea anti-Covid

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net