Câți șomeri are România și unde lucrau înainte de criza de coronavirus. Există o singură ofertă de angajare în străinătate

Ultima actualizare:

    Muncitorii din industria prelucrătoare sunt cei mai afectați de șomaj
Muncitorii din industria prelucrătoare sunt cei mai afectați de șomaj

Criza economică este principalul subiect acum. Cum ne revenim după ce ieșim din starea de urgență și câți români vor rămâne cu adevărat fără locurile de muncă. În prezent, țara noastră are peste un milion de șomeri tehnic și aproape 300.000 în șomaj clasic. Iată unde lucrau ei înainte de criza de coronavirus.

Ateliere, fabrici și uzine. Acestea sunt pricipalele locuri unde lucrau șomerii înainte de criza de coronavirus.

În acest moment, la Ministerul Muncii sunt înregistrate 1.027.824 de contracte suspendate, dintre acestea 322.037 sunt din Industria prelucătoare,187.876  din zona de Comerț cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor și alte 114.272 provin de la Hoteluri și restaurante.

Totodată, există 260.171 e contracte încetate, oameni care trăiesc pentru șase luni din indemnizația de șomaj.

Dacă nu-și găsesc un loc de muncă în tot caest timp, nu vor mai avea nici un venit. 48.711 dintrei ei lucrau în zona de Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, 45.899  în Industria prelucrătoare și 35.570  în Construcții.

Iar locuri de muncă vacante sunt sunt. Nici măcar în străinătate. Pe portatul Eures apare o singură ofertă: prim violonist, la Orchestra Filarmonică din Slovenia. Salariul pornește de la 1.670,94 euro brut /lunar.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net