Cauza carnagiului de pe calea ferată: «Dansau fetițele cu picioarele pe bord»

Ultima actualizare:
Viorel Linteanu, şoferul  microbuzului
Viorel Linteanu, şoferul microbuzului

Un microbuz cu 16 oameni la bord a fost lovit de tren, luni seară, la o trecere de cale ferată din C.A. Rosetti (Buzău). În urma impactului, microbuzul a fost târât peste 200 de metri.

Patru oameni au murit, iar ceilalţi 12 au fost transportaţi la spital.  Viorel Linteanu (51 de ani) e șoferul care a provocat carnagiul. Bărbatul a fost polițist în Vrancea, iar după pensionare a devenit șofer profesionist. El se angajase la o firmă care efectua curse speciale de călători. Linteanu preluase de la Oradea 15 pasageri, care se întorceau acasă, din Germania și Franța, unde muncesc.

În timp ce rula pe DN 2B, vehiculul în care se aflau adulți și copii, veniţi să petreacă sărbătorile alături de cei dragi, a fost spulberat de locomotiva trenului Inter Regio Bucureşti Nord - Galaţi. Impactul a fost atât de puternic, încât a fost resimțit şi de călătorii din tren, scrie adevarul.ro.


    Viorel Linteanu, şoferul  microbuzului
Viorel Linteanu, şoferul microbuzului

„Am fost zgâlțâiți, după care trenul a frânat brusc. Când am coborât, am văzut despre ce era vorba. Unii trăiau și urlau de durere“, povestește îngrozit un gălățean aflat în tren. 

Şoferul a trecut peste prima barieră închisă şi a apărut direct în faţa locomotivei. Patru ocupanţi ai microbuzului au decedat, iar conducătorul auto şi alte 11 persoane, cu vârste între 18 şi 57 de ani, au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital. Martori din microbuz le-au spus polițiștilor că semnalele barierei erau în funcțiune, dar că șoferul era distras de o petrecere pornită de pasagerele din față.

„Câteva fetițe care fac prostituție în Franța dansau cu picioarele pe bord. Se întorceau cu peștii lor în țară. Șoferul nu mai era atent la drum, iar când au strigat băieții din spate că, gata, murim, a fost prea târziu“, a spus mama uneia dintre victime.

Dintre cei patru pasageri care au murit în microbuzul lovit de tren, două persoane sunt din Vrancea. Este vorba de un bărbat de 24 de ani şi unul de 39 de ani, ambii din Nereju. Au mai murit două femei, de 24 şi 68 de ani, din Galaţi. Şoferul microbuzului e tot din Vrancea şi se află în stare critică, la spitalul din Buzău. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net