Cazul tinerei violate de 7 bărbaţi din Vaslui, pe masa Guvernului

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a cerut explicaţii ministrului Justiţiei pentru cazul de la VasluiFoto: Mediafax
Victor Ponta a cerut explicaţii ministrului Justiţiei pentru cazul de la VasluiFoto: Mediafax

Cazul tinerei violate de 7 bărbaţi din Vaslui a cutremurat întreaga ţară şi a ajuns în discuţie inclusiv în cadrul ultimei şedinţe de Guvern desfăşurată la Palatul Victoria, miercuri, 22 iulie. Premierul i-a cerut ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să-şi exercite prerogativele, iar dacă CSM+ul nu are vreo reacţie legată de cazul acesta, ministrul să-şi înainteze demisia.

La începutul şedinţei de guvern, premierul i-a spus ministrului Robert Cazanciuc că în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu are vreo reacţie legată de cazul de la Vaslui, ar trebui să-şi dea demisia. "De ani de zile spunem că Justiţia trebuie să pedepsească pe toţi în mod egal, dar mai ales pe cei ce comit crime, violuri, tâlhării. De ani de zile nu facem altceva decât să dăm la televizor bătălii politice cu Justiţia şi, în schimb, dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, nişte infractori periculoşi stăteau acasă bine-mersi şi noi ne bucurăm că vedem deputaţi sau senatori sau politicieni arestaţi preventiv. Cred că e un lucru foarte grav în care am ajuns cu întreaga societate, ne concentrăm doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media, şi nu ne concentrăm pe viaţa de zi cu zi a oamenilor şi vreau să cred că după acest lucru se va schimba ceva cu adevărat şi vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM şi, dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România", le-a spus Ponta miniştrilor, dar cu referire directă la Robert Cazanciuc, potrivit Mediafax.ro.

Ponta: "Poveşti am mai auzit"

Premierul Victor Ponta consideră că magistraţii din cadrul Inspecţiei Judiciare trebuie să îi apere şi "pe oameni", nu doar "pe cei dintrei ei care greşesc", şeful Executivului afirmând totodată că evaluările făcute de această instituţie sunt doar "poveşti". "Vă rog, şi sper că nu e nicio presiune la adresa Justiţiei, să vă exercitaţi atribuţiile pe care le aveţi, ce aşteaptă oamenii de la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei, în acest caz şi sunt convins că veţi face acest lucru", i-a spus Ponta lui Cazanciuc.

"Am sesizat Inspecţia Judiciară şi în scurt timp o să avem o evaluare", a replicat Robert Cazanciuc, dar răspunsul acestuia nu a fost pe placul prim-ministrului.

"Poveşti! Poveşti am mai auzit. Poate de data asta îi apără şi pe oameni, nu-i apără doar pe cei dintre ei care greşesc, şi cu asta am spus foarte clar ce gândesc", a completat Ponta.

Vedetele s-au implicat în campanie

Tânăra violată de 7 bărbaţi din Vaslui nu este singură. O ţară întreagă s-a sensibilizat şi doreşte să fie alături de aceasta. Vedetele au publicat pe paginile personale de pe site-urile de socializare fotografii în sprijinul campaniei "Dreptate pentru fata violată din Vaslui", folosind hashtag-ul #violulecrima.

Tânăra violată de 7 bărbaţi are nevoie de susţinere

Invităm pe toţi cititorii să transmită un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind pe Facebook hashtag-ul‪ #‎violulecrima‬ sau să semneze petiţia online.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net