Cazurile de coronavirus sunt în creștere. Se vor lua măsuri severe dacă numărul va fi zilnic de peste 200

Ultima actualizare:

    Coronavirusul poate afecta grav plămâniiFoto: Digi24
Coronavirusul poate afecta grav plămâniiFoto: Digi24

Infectările cu coronavirus cresc de la o zi la alta. De trei zile, numărul acestora depășește 200 de cazuri noi în fiecare zi. Horaţiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că se pot lua măsuri mai severe dacă numărul cazurilor de Covid -19 va fi zilnic peste 200.

Relaxarea măsurilor se pare că a dus la o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Dacă vineri, 22 mai, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 127 de noi cazuri, iar autoritățile erau optimiste, iată că de sâmbătă, 23 mai, numărul este în creștere.

Au fost raportate 145 de noi îmbolnăviri, în timp ce duminică, 24 mai, panta a fost și mai agresivă. Au fost anunțate 213 cazuri noi, iar pentru astăzi, 25 mai, cifra este și mai mare: de 217 infectări, în 24 de ore.

Horaţiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că dacă numărul cazurilor de Covid-19 va fi peste 200 zilnic, şi în perioada următoare, se poate pune problema unor măsuri mai severe.

"Creșterea de azi (n.r. de duminică), de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe. Creșterea poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare", a spus Moldovan la Digi 24.

El a precizat că dacă vor apărea mai multe focare, va trebui "să ne întoarcem la măsuri drastice".

Au apărut focare noi de coronavirus în spitale

În ultima săptămână, au apărut focare de COVID-19 în mai multe spitale din România. O astfel de situație este la Iași, unde au fost confirmați cu coronavirus 36 de pacienți, medici și asistenți de la Spitalul de Neurochirurgie.

În București, șase asistente medicale și infirmiere de la Institutul "Marius Nasta" au fost depistate cu COVID-19. Managerul spitalului spune că este vorba despre cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare și că una dintre asistente și-a infectat patru colege pentru că nu a purtat echipamentul de protecție.

România are confirmate 18.283 de cazuri de coronavirus

Bilanțul raportat astăzi arată că în România au fost confirmate 18.283 de cazuri, cu 217 mai multe decât ieri. Dintre acestea, 11.630 au fost vindecate și 1.193 au murit în spitalele din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov.

La terapie intensivă sunt în acest moment 177 de pacienți.  

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net