CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului

Ultima actualizare:

    Valer Dorneanu, președintele CCR, a spus că judecatorii nu au analizat OUG 13 pe fod pentru că ea nu mai există
Valer Dorneanu, președintele CCR, a spus că judecatorii nu au analizat OUG 13 pe fod pentru că ea nu mai există

Nici sesizarea Avocatului Poporului nu a avut sorți de izbândă. Judecătorii de la Curtea Constituțională au respins în majoritate excepțiile ridicate de Victor Ciorbea.

Magistrații de la Curtea Constituțională au acceptat să analizeze sesizarea făcută de Avocatul Poporului cu privirea la neconstituționalitatea Ordonanței 13, însă, au respins sesizarea.  ”Ordonanța a fost abrogată după sesizarea Avocatului Poporului, astfel că nu putem constata dacă OUG a intrunit condițiile de oportunitate. Am decis respingerea sesizării ca indamisibilă pentru că noi analizăm în abstract si nu intrăm în conținutul ei. Nu am analizat ordonanța pe fondul ei. Nu judecăm o cauză după supoziții, dacă cineva va ataca OUG 14 vom stabili efectele care s-ar putea produce. Corelațiile vor fi făcute atunci, nu acuma. Pornim de la adevărul că Ordonanța 13 nu există”, a declarat Valer Dorneanu, președintele CCR.

Totodată, acesta a precizat că judecătorii nu au găsit elemente care să ducă la faptul că articolele ordonanței au produs deja efecte.

Judecătorul Cristi Danileț a spus că dacă Ordonanța 14, prin care s-a abrogat Ordonanța 13,  va fi respinsă de Parlament, cea din urmă va intra în vigoare. ”Nu este prima dată când CCR fuge de răspundere”, a completat juranlistul Liviu Avram.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net