Ce au decis deputaţii în privinţa lui Avram Iancu

Ultima actualizare:

    Avram Iancu a fost declarat «Erou al Naţiunii Române»Foto historia.ro
Avram Iancu a fost declarat «Erou al Naţiunii Române»Foto historia.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede conferirea titlului de Erou al Naţiunii Române lui Avram Iancu pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc.

Crin Antonescu şi Theodor Athanasiu au fost deputaţii care au iniţiat proiectul de lege ce prevede "cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc" şi acordă acestuia post-mortem "titlul de «Erou al Naţiunii Române»". Deputaţii au adoptat proiectul cu 320 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 10 abţineri, potrivit mediafax.ro.

Deputatul Remus Cernea a spus că valorile revoluţionarilor paşoptişti stau la baza societăţilor noastre şi astăzi, iar UE este un proiect cu rădăcini la revoluţia de la 1848-1849. "Ar trebui să luăm aminte la exemplele de înţelepciune politică din istoria noastră a românilor şi maghiarilor din Ardeal", a spus Cernea.

"Avram Iancu este un adevărat român, iar pentru românii din Ardeal este o icoană", a afirmat şi deputatul Tudor Ciuhodaru.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net