Ce au declarat în instanță directorii de la Oncologic și Bagdasar-Arseni

Ultima actualizare:

    Bogdan Păltineanu și Dan Straja au fost arestați luna trecută pentru 30 de zile
Bogdan Păltineanu și Dan Straja au fost arestați luna trecută pentru 30 de zile

Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, şi directorul Spitalului “Bagdasar-Arseni”, Bogdan Păltineanu au declarat, în faţa instanţei care a decis arestarea lor pentru luare de mită, că regretă faptele comise. Ei au încercat să-i convingă pe magistrați să-i lase liberi.

Avocatul lui Dan Straja le-a povestit magistraţilor Tribunalului Bucureşti cum clientul său i-a mărturisit că are o pată pe conştiinţă, la momentul audierii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

 „(Dan Straja, n.r.) a simţit o descărcare, «poema medicinalis», pe care unii o atribuie lui Platon, în «La republica», alţii unui sfânt care a trăit în jurul anului 1400, fiind vorba despre pedeapsa care vine ca un balsam pentru suflet”, a declarat apărătorul, potrivit încheierii de şedinţă din 10 iunie.

 Avocatul a mai spus că medicul a greşit atunci când a acceptat funcţia de manager, precizând că Dan Straja are 40 de ani de carieră în medicină, este profesor universitar doctor, conducător de doctorate, vicepreşedinte al Asociaţiei de Chirurgie, o persoană mai presus de orice critici profesionale.

 Totodată, avocatul a mai susţinut că soţia lui Dan Straja avea nevoie de un transplant de ficat în Germania, era în stare critică, şi poate acesta a fost unul dintre motivele pentru care medicul nu a rezistat tentaţiei, lucru pe care îl regretă şi afirmă că nu doreşte să se folosească de numele soţiei, pentru că nu are nici o scuză, îi este ruşine de fiul său, medic, de studenţi, de toate persoanele cu care a colaborat în cei 40 de ani de carieră.

 Avocatul „apreciază că inculpatul a făcut răul de a se lăsa murdărit de politicieni şi de bişniţari, iar în acest dosar nu se regăsesc persoane precum Dorin Cocoş şi probabil că nu vor fi niciodată”, mai scrie în încheierea de la Tribunal.

 În ceea ce îl priveşte pe Bogdan Păltineanu, el a susţinut, prin intermediul avocatului, că „instanţa nu trebuie să fie orbită de această mânie generată de lupta anticoruplie şi trebuie să se raporteze strict la scopul unei măsuri preventive, în caz contrar măsura arestului preventiv putându-se aplica imediat, de plano, pentru fiecare infracţiune de corupţie”.

 Apărătorul lui Păltineanu a mai spus că „persoane interpuse sunt cele care au gestionat şi au administrat societăţile domnului Dorin Cocoş, societăţi care ofereau medicamente şi alte bunuri farmaceutice spitalelor şi totuşi în boxă se află doar cei doi inculpaţi”.

 În ultimul cuvânt, Bogdan Păltineanu a susţinut că a făcut declaraţii complete, regretă comiterea faptei, nu se va sustrage de la cercetări şi nu va deveni un pericol public. Dan Straja a arătat că este „de acord cu susţinerile coinculpatului, se află la prima abatere, nu are antecedente penale şi se va afla la dispoziţia organelor judiciare”.

 Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, şi directorul Spitalului “Bagdasar-Arseni”, Bogdan Păltineanu, au fost suspendaţi din funcţii după ce au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care sunt acuzaţi că au luat mită pentru atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţii publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net