Ce au descoperit medicii legişti în urma necropsiei soţilor sinucigaşi din Iaşi

Ultima actualizare:

    Cei doi soţi erau într-o stare avansată de ebrietate atunci când şi-au pus capăt zilelorFoto:Arhivă personală
Cei doi soţi erau într-o stare avansată de ebrietate atunci când şi-au pus capăt zilelorFoto:Arhivă personală

Apar date noi în ancheta privind moartea celor doi soţi din Iaşi. Procurorii au descoperit că cei doi aveau alcoolemie în sange. Poliţiştii spun că directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi şi soţia acestuia s-ar fi sinucis, la câteva ore distanţă unul de celălalt. Iniţial anchetatorii au crezut că este vorba de o crimă urmată de o sinucidere, dar în urma raportului medicilor legişti s-a ajuns la concluzia că a fost vorba despre o dublă sinucidere.

În urma necropsiei, medicii legişti au descoperit că cei doi soţi aveau o alcoolemie foarte mare în sânge. Femeie avea 2,4, iar bărbatul 1,7  de alcool în sânge. Potrivit poliţiştilor, alcoolemia între 0,5 şi 1,5 este una uşoară, cea între 1,5 şi 2,5 este una medie şi cea care depăşeşte 2,5 este una avansată, existând riscul instalării comei alcoolice în cazul organismelor mai fragile. „Modalităţile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat nici un fel de urme de violență sau traumatisme Ea a murit prima, fiind în același loc găsite cadavrele, firesc el a găsit-o pe ea. Nu au lăsat bilet de adio", a afirmat prim-procurorul Carmina Pascal, potrivit Digi24. 

Cei doi soţi au fost găsiţi morţi în casă de rudele îngrijorate că nu au ajuns la masa de Crăciun. Conform rudelor, cei doi şi-ar fi dorit foarte mult un copil. Psihologii iau totuşi în calcul ipoteza existenţei unor tulburări psihice. "Sunt anumite categorii profesionale care au nevoie de asistenţă psihologică. De niște proceduri care îi ajută să facă trecerea din ceea ce fac efectiv în profesia lor și ceea ce fac în viaţa de zi cu zi”, a declarat Mircea Popovici ,psiholog.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net