Ce avere are Astrid Fodor, primarul suspendat al Sibiului

Ultima actualizare:

    Astrid Fodor, primarul suspendat al Sibiului, trăiește din salariu și din pensie
Astrid Fodor, primarul suspendat al Sibiului, trăiește din salariu și din pensie

Astrid Fodor, primarul Sibiului, a fost suspendat ieri de prefectul județului. Motivul? Starea de incompatibilitate în care se afla în perioada 2012-2014 când era viceprimar și făcea parte și două consilii de administrație al unor unităţi de învăţământ.Uite ce avere are edilul!

Astrid Fodor (65 de ani), primarul Sibilului, a fost suspendat de prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, pe baza unui raport emis de Agenția Națională de Integritate (ANI), în 2015.

În document se constata starea de incompatibilitate a lui Astrid Fodor, din perioada 2012-2014, când era viceprimar, dar făcea parte din consiliul de administrație al Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” și din cel al Grădiniței nr. 37.

Adela Muntean a anunțat miercuri, 3 iulie, că a semnat documentul prin care a luat act de starea de incompatibilitate a edilului, stabilită de ANI.

Prefectul l-a supendat miercuri pe primarul Sibiului

“Mi-a fost comunicat de către inspecția de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situației de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat incetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi (n.r.ieri) am semnat acest ordin. Este un act administrativ cu caracter declarativ cu care am luat act de o situație juridică preexistentă, fiind decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acest ordin poate fi contestat”, a declarat prefectul Adela Muntean pentru Antena 3.

Astrid Fodor va contesta decizia

“Ce să fac? Voi contesta ordinul emis de doamna prefect. În primă fază voi cere suspendarea lui și voi aștepta primul termen. Motivele le voi explica în contestație. Mă voi consulta cu avocatul și apoi vor fi publice”, a spus Fodor.

La jumătatea lunii mai, trei judecători ai Instanței Supreme au decis să anuleze hotărârea dată în 2016 de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acea sentință, se decisese anularea raportului ANI din 2015.

Astrid Fodor duce un trai modest

Chiar dacă a obținut venituri din mai mai multe surse, Astrid Fodor duce un trai modest. Potrivit declarației de avere, publicată în 2018, aceasta deține un imobil categoria 5, în Mediaș, care a fost moștenit în 2010.

Totodată, are un autoturism Peugeot cumpărat în 2002, două conturi la Banca Transilvania în valoare totală de 72.147 lei, un altul la BCR de  46.980 lei, un salariu net anual de 87.192 lei și o pensie anuală de 24.461 lei.

Astrid Fodor a fost ales primar din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, după ce Klaus Iohannis a devenit președintele țării.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/8-primari-si-functionari-publici-au-averi-prea-mari

https://www.click.ro/news/national/ion-caramitru-este-cel-mai-bogat-actor-ce-avere-fabuloasa-are-impreuna-cu-sotia-sa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net