Membrii Familiei Regale au fost dintotdeauna iubitori de animale, în special, de câini. Astfel, că mereu s-au înconjurat de aceste patrupede prietenoase și credincioase. Bineînțeles că și Principesa Margareta continuă „tradiția” familiei. Click! vă arată ce câine frumos are.


Are doi ani, o cheamă Alma și e albă ca zăpada! Este vorba despre ciobănescul elvețian al Majestății Sale Margareta (68 de ani) și al Principelui Radu (57 de ani). Un exemplar superb, care face parte din familie. Zilele trecute, Alma a fost fotografiată de Majestatea Sa în curtea plină de zăpadă a Palatului Elisabeta, reședința Familiei Regale, încadrându-se perfect în peisajul alb.

2_-_alma_margareta.jpg

principesa margareta caine alma rege
Alma are doi ani

Alma îi însoțește pe principesă și pe principe chiar și atunci când cei doi merg la Castelul de la Săvârșin, din județul Arad. De altfel, anul trecut, în Ajunul Crăciunului, Alma a apărut într-o fotografie de familie, făcută la Săvârșin. Fotografia a fost realizată în sufrageria de iarnă a castelului, înaintea tradiționalei cine de familie, iar Alma apare alături de Principesa Margareta și de surorile acesteia: Irina, Maria, Elena și Sofia.

3_-_surorile.jpg

principesa margareta caine alma rege
Alma, în mijlocul familiei. De la stânga la dreapta: Principesa Margareta și suorile sale: Irina, Maria, Elena și Sofia

Ciobănescul Elvețian, o rasă foarte inteligentă

Câinii din rasa Ciobănesc Alb Elvețian, așa cum este Alma, sunt foarte inteligenți, echilibrați, gentili, atenți, vigilenti, temperamentali, dar fără a fi nervoși, ușor de educat, prietenoși cu persoanele pe care le cunosc, dar mai ales cu copiii. Cu familia sunt loiali, afectuoși, iubitori și foarte protective, iar cu străinii sunt precauți și rezervați, dar niciodată temători sau agresivi.

Câinii Regelui Mihai

Regele Mihai (25 octombrie 1921- 5 decembrie 2017) a iubit mult câinii, astfel că n-a existat perioadă din viața sa în care să nu fi avut prieteni-patrupezi.

6_-_regele_si_mama.jpg

regele mihai caine regina elena
Unul dintre primii câini ai regelui Mihai. În această fotografie, Majestatea Sa este alături de Regina Mamă Elena

Unul dintre ultimii câini ai Majestății Sale a fost Ursus, care i-a stat alături din 1996 până în 2010, când patrupedul a murit.

4-_ursus.jpg

regele mihai caine ursus margareta
Regina Ana, Regele Mihai, Principesa Margareta, Principele Radu și credinciosul Ursus, la castelul Săvârșin

În 1996, un cățeluș se prindea de pantoful Regelui Mihai și nu a mai vrut să-i dea drumul. Iubitor de animale, Regele l-a adoptat și, timp de 14 ani, după cum a povestit la un moment dat, Principele Radu, câinele a fost un prieten loial.

În aprilie 2010 Ursus a murit, fiind îngropat la Castelul Regal de la Săvârșin. Piatra pe care scrie simplu ”Ursus” este și astăzi acolo, fiind dovada existenței lui ”Ursus de România”, așa cum i se spunea.

”Ursus, primul nostru câine, credincios și iubitor, plin de simț al umorului, ne-a părăsit în aprilie trecut, după mai bine de 14 ani de prietenie loială. Despărțirea de Ursus a lăsat un gol sufletesc foarte mare, pe care l-am crezut imposibil de vindecat.”, scria, în 2011, Principele Radul, pe blogul său.

Regele Mihai a apărut, încă de la vârste fragede, în fotografii alături de câinii săi. La fel și bunica sa, Regina Maria, care a avut mai mulți ogari.

5_-_regele_si_cainele.jpg

regele mihai cainele rak caine
Regele Mihai, alături de câinele său favorit, Rak, la Mănăstirea Putna

regina maria caini margareta alma

pentru-pat.ro

 
 
Loading...