Ce a descoperit un ziarist care a plecat în pelerinaj prin agenţia de turism a Patriarhiei

Ultima actualizare:

    Autocarele agenţiei de turism "Basilica Travel" brăzdează ţara-n lung şi-n lat
Autocarele agenţiei de turism "Basilica Travel" brăzdează ţara-n lung şi-n lat

Aţi fost vreodată într-o excursie organizată de agenţia de turism a Patriarhiei Române, la mânăstirile din Bucovina sau la Prislop, unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca? V-aţi întrebat cum sunt serviciile oferite de agenţia de turism a Patriarhiei sau cum sună explicaţiile ghidului despre locurile vizitate? Un jurnalist de la “Adevărul” a încercat să afle răspunsurile la aceste întrebări şi s-a înscris pentru o excursie la Prislop.

Patriarhia Română încasează annual sute de mii de euro anual din pelerinaje şi din circuite culturale pe care le organizează prin agenţia de turism Basilica Travel. Ofertele sunt variate: de la turul mânăstirilor din jurul Bucureştiului, în care ţi se taie un bilet de autobuz de 35 de lei, şi până la circuite în ţările Europei Occidentale, în care călătoreşti cu avionul, eşti cazat la hoteluri de patru stele şi scoţi din buzunar până la 1.800 de euro de persoană. Totul, sub motivul unei înnoiri spirituale şi întăririi întru dreapta credinţă.

"Am urcat cu smerenie în autocar"

Ziaristul de la “Adevărul” a vrut să afle dacă în spatele acestor oferte se află nişte scopuri duhovniceşti sau este doar o afacere, aşa că a intrat în pielea unui credincios care apelează cu toată încrederea la pachetele turistice ale Patriarhiei Române. “Am făcut rezervare, am semnat un contract de prestări servicii şi am urcat, cu smerenia cuvenită, într-unul dintre autocarele care pornesc săptămânal în cea mai populară călătorie: <<Pelerinaj pentru toţi la mormântul Părintelui Arsenie Boca>>”, povesteşte gazetarul.

Citeşte întregul reportaj pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net