Sorin Grindeanu, la Bruxelles: Viitorul Ministru al Justiţiei, "o persoană neimplicată politic"

Ultima actualizare:

    Grindeanu a făcut o vizită oficială la BruxellesFoto: captură foto/Digi 24
Grindeanu a făcut o vizită oficială la BruxellesFoto: captură foto/Digi 24

Premierul României, Sorin Grindeanu, se află pe 16 și 17 februarie într-o vizită oficială la Bruxelles, unde sunt prevăzute întrevederi cu oficiali ai Comisiei Europene și ai Consiliului European.

Joi seara, 16 februarie, premierul s-a întâlnit cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pe care l-a asigurat că va continua lupta împotriva corupției în România, precizează Știri pe surse.

"Vrem să îndeplinim toate cerințele din MCV. Guvernele trecute nu au reușit să facă acest lucru, să profite de banii europeni pentru închisori, noi suntem determinați să facem. Am reitereat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției. Vrem o dezbatere în Parlament, care să implice cât mai multe instituții, deciziile CCR să fie aprobate în Parlament."

De asemenea, Grindeanu a mai cerut Comisiei Europene anumite clarificări în ceea ce privește raportul MCV: "Trebuie să știm exact ce avem de făcut și să facem pașii pentru a îndeplini transparent și deschis ce avem de făcut, vom transmite către Comisia Europeană aceste clarificări pe care ni le dorim."

La rândul său, prim-vicepreședintele Comisiei Europene i-a răspuns: ”Pentru combaterea corupției și pentru sistemul judiciar e MCV. Domnul premier ne-a rugat să clarificăm ce e de făcut din raportul MCV și am promis că vom clarifica. Eu cred că dacă rămân pe acest parcurs, se va ajunge acolo unde ne dorim, într-un punct ireversibil. Cetățenii României trebuie să fie siguri că țara lor nu mai e în pericol de corupție, asta înseamnă MCV.”

În plus, premierul României a mai declarat că ia în considerare propunerea unu ministru al Justiției neimplicat politic: "Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuţii cu unele persoane cu un background profesional dincolo de orice contestare. Întâlnirile cu persoanele pe care le consider eligibile continuă în zilele următoare, inclusiv în weekend. Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere şi ar putea fi o persoană apolitică", a precizat Grindeanu, potrivit Digi 24.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net