Cei doi români traficanţi de droguri făceau 333.000 € la un transport

Ultima actualizare:
Heroina-record capturată a ajuns în mâinile mascaţilor
Heroina-record capturată a ajuns în mâinile mascaţilor

Şi-au deschis o firmă de transport, au cumpărat câteva tiruri şi cărau marfă peste hotare. Nimeni nu ştia că sub acest paravan, George Săman şi Liviu Bângă făceau bani din droguri. Şi nu puţini: 1.000 de euro la kg de prafuri ajuns la destinaţia finală.

Cine ar fi crezut că doi bărbaţi simpli, din Vâlcea, trecuţi de 30 de ani, erau traficanţi de droguri? Nimeni! Tocmai de aceea, capii uneia dintre cele mai puternice reţele de crimă organizată, creată în Europa în ultimii ani, au fost gata să-i racoleze.

Cei doi conduceau firmele de transport Solomon Spedition şi Transport Manager şi aveau multe tiruri la dispoziţie. Aşa că de la oameni cinstiţi şi până la a deveni traficanţi n-a mai fost decât un pas. Peste noapte, afacerile lui George Săman-Solomon şi Liviu Bângă au înflorit. 

Drogurile erau ascunse în rezervoare duble
Drogurile erau ascunse în rezervoare duble

La fiecare transport câştigau câte 1.000 de euro pe kilogramul de prafuri albe ajuns la destinaţie. Poliţiştii români au intrat pe fir, dar i-au lăsat să treacă cu tirurile pline cu heroină de şapte ori. Marţi, însă, li s-a înfundat. Cei doi îşi trimiseseră şoferii în Ucraina ca să încarce autotrenurile cu peleţi, dar oamenii legii ştiau că marfa este doar de paravan. Şi aşa a fost. I-au lăsat să intre în ţară pe la Vama Petea, dar i-au oprit când au vrut să iasă, cu destinaţia Olanda. În rezervoare duble stăteau ascunse sute de kilograme de heroină. “Marfa” era împărţită în pachete de câte 500 de grame, etanş ambalate.


    Drogurile erau ascunse în rezervoare duble
Drogurile erau ascunse în rezervoare duble

Fiecare pachet fusese dat prin boia şi piper, astfel încât nici un câine special antrenat să nu găsească drogurile. În total, au introdus în ţară 333 de kg heroină. Dacă ar fi reuşit să o scoată din România, Săman şi Bângă s-ar fi ales cu 333.000 de euro.

Cei doi locuiesc în vile de lux, iar acasă la Liviu Bângă au fost găsiţi 135.000 de euro. Aceştia au fost arestaţi, împreună cu alţi doi turci care făceau parte din grupare. Cantitatea impresionantă de droguri se află la DIICOT şi va fi distrusă după finalizarea anchetei. 

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net