Ce este „Vaccinarea la chiuvetă”. Despre cum mint românii ca să obțină certificate de vaccinare false

Ultima actualizare:

    Mulți pacienți din Timișoara au spus că s-au vaccinat, au certificate în acest sens, dar au ajuns în stare foarte gravă la ATI
Mulți pacienți din Timișoara au spus că s-au vaccinat, au certificate în acest sens, dar au ajuns în stare foarte gravă la ATI

„Vaccinarea la chiuvetă” este o expresie care a fost folosită zilele trecute de Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara. Instant, termenul s-a „rostogolit” în presă, a fost preluat și de către alți oficiali și acum se află pe buzele tuturor. La ce se referă, de fapt, această denumire?

Medicul Cristian oancea, managerul Spitalului `Victor Babeș” din Timișoara s-a referit zilele trecute la apariția unui fenomen cel puțin alarmant care se petrece de o vreme în oraș. Este vorba despre existența unui număr din ce în ce mai mare de pacienți grav bolnavi de Covid care pretind însă că au fost vaccinați cu schema completă și chiar dețin certificate în acest sens. Însă, așa ceva, potrivit medicului, nu prea este posibil. Prin urmare, acești oameni chiar s-au imunizat? 

Ce concluzie a tras medicul? Că acești pacienți ar fi obținut fraudulos certificatele de vaccinare. Căci nu este posibil, după ce te-ai imunizat, să te îmbolnăvești atât de grav. Ceva nu se leagă. Ceva nu este în ordine. Prin urmare, aceste persoane s-ar putea să fi mințit și să-și fi procurat fraudulos certificatele care le permit acum să călătorească în străinătate fără restricții. 

Potrivit opiniatimisoarei.ro, vaccinarea la chiuvetă s-ar petrece mai ales în cabinetele medicilor de familie care asigură și imunizare Covid și care administrează pacienților vaccinul cu diză unică. Practic, serul este aruncat la chiuvetă, iar pacientul este trecut în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deși acest lucru este total fals. Evident, pentru a putea obține un certificat de vaccinare fals, trebuie să plătești niște bani. Antena 3 a precizat chiar și sumele care sunt între 100 și 300 de euro. 


    Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția asupra unui fenomen din ce în ce mai întâlnit: traficul cu certificate de vaccinare falseSursa foto: Facebook/Cristian Oancea
Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția asupra unui fenomen din ce în ce mai întâlnit: traficul cu certificate de vaccinare falseSursa foto: Facebook/Cristian Oancea

Cristian Oancea: „Doza se aruncă la chiuvetă, tu obții certificatul”

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat. Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a declarat miercuri, la Digi 24, medicul Cristian Oancea.

Poliția a demarat o anchetă

Declarațiile medicului și suspiciunile acestuia au cam pus pe jar poliția din Timișoara care a deschis imediat o anchetă. 

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (Mass-Media), precum că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș. 

Vaccinarea la chiuvetă este un fenomen care ia amploare și care pune în pericol sănătatea dar și viața oamenilor. Să minți că ești vaccinat, să obții un certificat de vaccinare fals pentru a putea călători în străinătate fără restricții este un gest aproape criminal.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net