Ce a făcut și ce nu a făcut Gabriela Firea într-un an de mandat la Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Primărița Bucureștiului și-a prezentat raportul de activitate pe un an
Primărița Bucureștiului și-a prezentat raportul de activitate pe un an

Acum un an de zile, bucureștenii nu au mers la vot și a ieșit primar al Capitalei Gabriela Firea. Primărița proaspăt aleasă ne promitea pe atunci marea cu sarea. Acum, după exact 365 de zile de la învestitură, ea și-a prezentat, împreună cu cei șase primari de sector, raportul de activitate. Concluzia: a făcut mult mai puțin decât a promis.

Printre promisiunile de anul trecut

"Voi face revoluție în materie de trafic în Capitală. Am foarte multe soluții care vor decongestiona traficul. În primul rând, investiții masive în transportul public, voi propune acordarea de urgență a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Împreună cu Poliția Capitalei vom face în așa fel încât să avem un sistem de semaforizare inteligent așa cum se întâmplă în orice capitală europeană. De asemenea, aș dori să se încheie de urgență lucrările la metroul din Drumul Taberei.  În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în București. Într-o jumătate de an  se va circula mult mai ușor în Bucuresti. Sunt soluții identificate. M-am consultat cu mulți specialiști în domeniul traficului, transportului și toți mi-au spus că, deși avem un plan de mobilitate urbană, multe lucruri nu se respectă", a spus Gabriela Firea în  iunie 2016. Deocamdată, se pare că nu s-a ținut de cuvânt. Nu avem piste pentru biciclete, nu avem parcări noi, nu s-au cumpărat cele 400 de autobuze și cele 100 de troleibuze și tramvaie promise, nu există benzi unice pentru RATB, iar cea existentă este nefuncțională.

Cea mai mare realziare: s-au deblocat câteva șantiere

La bilanțul de activitate au participat cei 6 primari de sector, dar și câțiva miniștri interimari ai Guvernului proapăt demis. Iată, pe scurt, cu ce se laudă Gabriela Firea.

Cea mai mare realizare a fost aceea că s-a reușit deblocarea a zeci de șantiere din Capitală. „Am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru București”, a declarat ea.  „Am avut curajul să stârpim firmele capușă de la RADET și RATB. Acum se lucrează transparent, pe proceduri, existând obiectivitate. Erau la mijloc grupuri de interese transpartidice. Ne-am asumat riscuri pentru noi, dar am rezolvat această problemă”.

De asemenea, Gabriela Firea a declarat că a reușit să investească într-un domeniu vital și anume sănptatea: Am alocat 90 de milioane de euro pentru 19 spitale, dar și pentru dotarea cabinetelor școlare medicale și stomatologice. Nu vin din domeniu, dar îi respect pe medici, au o profesie de credință și trebuie să fim alături de ei nu numai cu vorba, ci și cu fapta.

Alte promisiuni pentru anii viitori

Pe viitor, primarul Capitalei promite să ne fie și mai bine. Astfel, vor demara în curând lucrările pentru construirea, în fiecare sector al capitalei, a locuințelor sociale pentru tineri. De asemenea, pe lângă școli vor fi amenajate grădini de legume și zarzavaturi, pentru ca elevii să mănânce cât mai sănătos. „Vom demara lucrările pentru construirea unui spital metropolitan, dotat modern, la standarde europene”, a mai declarat Gabriela Firea. Printre promisiuni se mainumără și construirea sau modernizarea de creșe și grădinițe, de săli pentru activități sportive sau alte tipuri de evenimente.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net