Ce frumos vorbea Regina Ana despre fiicele ei! Care a fost cea mai mare dezamagire

Ultima actualizare:
După moartea Regelui Mihai, Pricipesa Margareta va prelua succesiunea la tron și va conduce Casa Regală alături de soțul ei, Radu Duda
După moartea Regelui Mihai, Pricipesa Margareta va prelua succesiunea la tron și va conduce Casa Regală alături de soțul ei, Radu Duda

Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, vegheată de Regele Mihai I al României și fiicele sale. În primul interviu acordat de Majestatea Sa unei televiziuni din România, în 2008, regina vorbea cu multă căldură despre Principesele Margareta, Elena, Sofia, Irina și Maria, pe care le educase în același spirit în care fusese crescută la rândul ei, într-o perioadă foarte dificilă.

La câțiva ani după interviu însă, aveau să vină câteva lovituri grele pentru Familia Regală a României, care au impus decizii dureroase. Patru din cele cinci fiice i-au fost alături luni, 1 august, în ultimele clipe de viață, la un spital din orașul elvețian Morges.

”Este un dar de la Dumnezeu! Fiecare copil este un dar. Cum să nu primești un dar de la Dumnezeu”, a răspuns cu însuflețire Regina Ana în 2008, când realizatoarea emisiunii ”Profesioniștii”, Eugenia Vodă, a întrebat-o cum de s-a încumetat să crească cinci copii în vremuri atât de dificile precum cele care au urmat izgonirii regelui din țară.

”Fiicele mele muncesc toate. Trebuie să muncească pentru a-și câștiga existența. Margareta are o fundație pentru copiii săraci, dar și pentru bătrâni. Fundația funcționează foarte bine. Călătorește enorm, ca să adune fonduri. Elena lucrează în Anglia, cu al doilea soț. Primul a murit. Soțul ei e avocat, iar ea lucrează la o firmă, e contabilă. Irina a fost măritată cu un suedez, dar a divorțat. Acum se ocupă de cai, în America, în Oregon. Sofia locuiește în Franța, în Bretania, unde îi place foarte mult. Are o fetiță, Elisabeta, scrie cărți pentru copii și pictează foarte bine. Ea ne-a făcut toate felicitările de Crăciun. Maria, a cincea fiică, trăiește în America, în New Mexico, și lucrează la cabinetul unor medici, se ocupă de programări ”, a spus, cu nedisimulată mândrie, regina, în 2008, insistând asupra acestui detaliu care i-a marcat întreaga existență. Și-a educat fetele să muncească, așa cum ea însăși a fost învățată să facă.

Principesa Margareta, custodele coroanei, căsătorită cu un actor cu ambiții politice

După mai multe luni de speculații în jurul stării de sănătate a Regelui Mihai, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui a anunțat la 2 martie 2016 că Majestatea Sa se retrage din viața publică, după ce a fost diagnosticat cu leucemie cronică și operat de carcinom epidermoid metastazant. Fiica cea mare a regelui, Margareta, a fost desemnată să reprezinte Casa Regală în toate acțiunile publice.

Regele Mihai, alături de Nicolae
Regele Mihai, alături de Nicolae

Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, s-a născut pe 26 martie 1949, la Lausanne. În copilărie, își petrecea vacanțele cu Prințul Charles al Marii Britanii și sora acestuia, Prințesa Anne a Marii Britanii, care erau de vârstă apropiată.

În timpul studiilor de la Universitatea din Edinburgh a avut o relație cu Gordon Brown, viitorul lider al Partidului Laburist britanic. „A fost o poveste de iubire puternică. N-am încetat niciodată să-l iubesc, însă într-o zi nu mi s-a mai părut potrivită, era politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de grijă“, avea să declare mai târziu Margareta.

Cea care a dus-o la altar, pe 21 septembrie 1996, a fost Radu Duda, cunoscut din 2007 ca ASR Principe al României, iar din 1999 şi ca Principe de Hohenzollern-Veringen, viitor Principe Consort al României. Actor de meserie, Radu Duda a fost puternic contestat, iar candidatura sa eșuată la alegerile prezidențiale din 2009 avea să arunce o umbră de neîncredere asupra Casei Regale, susținerea majestății Sale fiind interpretată la vremea respectivă ca o nouă abdicare a Regelui Mihai.

În interviul din 2008, Regina Ana insistase îndelung asupra faptului că politica este făcută pentru politicieni, nu pentru reprezentanții Casei Regale.

Principesa Elena, mama repudiatului Nicolae

Născută pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne, Principesa Elena este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai I al României și a Reginei Ana, dar şi mama lui Nicolae, cel căruia, în 2015, i-a fost retras titlul de „Principe”, din motive de ”lipsă de modestie”.

După studiile efectuate în Elveția, s-a angajat de timpuriu la Londra, în cadrul unei companii de restaurări de opere de artă. S-a căsătorit de două ori. Primul mariaj a fost cu medicul Leslie Medforth-Mills, cu care are are doi copii, pe Nicolae și pe Elisabeta Karina de Roumanie. După moartea lui Medforth-Mills s-a recăsătorit cu Alexander Nixon, care a primit titlul de „Excelenţă”.

Principesa Irina, în mijloc, în roșu
Principesa Irina, în mijloc, în roșu

În 2010, fiul său, Nicolae, a primit la împlinirea vârstei de 25 de ani titlul de „Alteță Regală”, moment din care acesta a luat parte la majoritatea activităților Familiei Regale a României, mai ales după 2012, când şi-a terminat studiile la Londra. În 2015, exact cu un an înainte de moartea Reginei Ana, un document semnat de Regele Mihai anunța că lui Nicolaie îi erau retrase titlul și toate privilegiile.

Se pare că Regele Mihai i-ar fi reproșat nepotului său că nu a vrut să renunţe la viaţa de ”om simplu”. Este cunoscut faptul că Nicolae e un biciclist împătimit și participă la tot felul de întreceri de profil. De asemenea, se pare că întârzierea de a-şi întemeia o familie a fost un alt motiv de supărare pentru Regele Mihai.

Principesa Irina, condamnată în America pentru că a organizat lupte de cocoși

Cea de-a treia fiică a Regelui, născută pe 28 februarie 1953, la Lausanne, este şi cea care a adus cea mai multă mâhnire în sânul Casei Regale. În 2013 Principesa Irina a fost arestată sub acuzația că ar fi organizat lupte de cocoşi. Procurorii au afirmat că soţii Walkers au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100. Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool.

Principesa Sofia
Principesa Sofia

Irina şi soţul ei, John, au fost arestaţi în august 2013, după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland, America. Cei doi şi-au recunoscut vinovăţia şi, în octombrie 2014, au fost plasaţi trei ani sub supraveghere de un judecător federal. Totodată, soţii Walkers au acceptat să vândă din imobile şi să plătească guvernului 200.000 dolari.

Irina a fost căsătorită anterior cu John Kreuger, tatăl celor doi copii ai săi: Michael de România Kreuger (30) și Angelica de România Kreuger (29).

Principesa Sofia s-a căsătorit cu un nobil ”contrafăcut”

Mai puţin cunoscută publicului, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana s-a născut la Palatul Tatoi din Grecia, pe 29 octombrie 1957. Naşa sa de botez a fost Regina Sofía a Spaniei, verișoara primară a regelui Mihai.

Regina Ana, Regele Mihai, alături de Principesa Maria
Regina Ana, Regele Mihai, alături de Principesa Maria

De mică, principesa Sofia și surorile sale era fascinată de poveștile pe care tatăl său i le spunea despre România. Pasiunea sa pentru fotografie s-a dezvoltat încă de copil, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu un aparat de fotografiat în mână.

În 1998, Sofia s-a căsătorit cu Alain Biarneix, care își inventase un titlu nobiliar și un supranume, Michel de Laufenburg. Majestatea Sa Regele Mihai n-a fost de acord cu această căsătorie şi a decis decăderea ei din drepturi. În 1999, Principesa Sofia a născut-o pe singura ei fiică, Elisabeta-Maria, însă căsnicia cu Alain Biarneix s-a destrămat în 2002.

În 2007, când Casa Regală a României a adoptat noul statut, Principesa Sofia a fost inclusă pe poziția a opta a liniei de succesiune la tronul României.

Principesa Maria s-a căsătorit cu un polonez romano-catolic

Este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Reginei Ana. Aflat la Santa Monica, unde lucra la Compania Lear Jet ca pilot, Regele Mihai a fost înștiințat prin telefon despre nașterea sa, pe 13 iulie 1964, în Copenhaga. Principesa Maria a fost botezată chiar de către sora ei mai mare, Principesa Moștenitoare Margareta.


    Regina Ana, Regele Mihai, alături de Principesa Mariafoto: Casa Regală a României
Regina Ana, Regele Mihai, alături de Principesa Mariafoto: Casa Regală a României

A studiat în Elveţia, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii, în New Mexico şi New York, unde a lucrat pentru o vreme în domeniul îngrijirii copiilor, dar şi în domeniul relațiilor publice, pentru mai multe companii private.

Pe 16 septembrie 1995, la New York, s-a căsătorit cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, în felul acesta pierzându-și locul pe linia de succesiune la tronul britanic. Au divorțat în decembrie 2003, fără a avea urmași. Din 7 Ianuarie 2015, s-a reîntors definitiv în ţară şi a preluat o parte din însărcinările Casei Regale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net