Ce gafă a făcut Dăncilă la întâlnirea cu premierul Spaniei. Guvernul a tăiat imaginile din înregistrare

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez Foto: Captură YouTube
Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez Foto: Captură YouTube

Premierul României și-a făcut o obișnuință din tratarea întâlnirilor oficiale cu stângăcie și lipsă de profesionalism. Pe lângă greșelile gramaticale care se strecoară frecvent în discursul prim-ministrului, Viorica Dăncilă a demonstrat, în repetate rânduri, că nu se pregătește așa cum se cuvinte înainte de participarea la evenimentele oficiale unde trebuie să ne reprezinte țara. O întâmplare recentă poate fi oferită drept exemplu: întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi, 6 septembrie, cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, la Palatul Moncloa, unde cei doi şefi de Guvern au semnat o serie de memorandumuri. Prim-ministrul de la Bucureşti s-a confruntat din nou cu probleme legate de protocol, însă, neștiind exact pe ce scaun să se așeze. Astfel că, inițial, în cadrul vizitei, reprezentanta Guvernului României s-a așezat pe scaunul premierului spaniol.

Acest moment jenant nu apare totuși în imaginile oficiale publicate de Guvern pe platforma YouTube, însă întreaga scenă de confuzie poate fi urmărită în filmarea agenţiei de ştiri spaniole Atlas, conform Stirile Pro Tv. Nu este pentru prima oară când din înregistrările Guvernului sunt scoase astfel de momente jenante, în care premierul României demonstrează că nu gestionează aceste apariții oficiale în mod corespunzător. Spre exemplu, în urma întâlnirii de la Vatican, imaginile oficiale ale Guvernului au fost publicate fără sunet, pentru a nu se auzi modul defectuos în care Viorica Dăncilă se exprimă într-o limbă străină. În schimb, din filmările si articolele oferite de presa italiană, a reieșit modul în care Suveranul Pontif a glumit cu Viorica Dăncilă, dar şi o parte din exprimările problematice ale prim-ministrului României.

Viorica Dăncilă a fost așteptată de românii din Spania cu proteste 

Românii din diaspora au așteptat-o pe Viorica Dăncilă cu o manifestație anti-guvernamentală, unde au adus pancarte cu mesaje ironice și insultătoare la adresa acesteia și a Guvernului României. Încă de la aflarea veștii că prim-ministrul va avea o vizită oficială în Spania, membrii diasporei au anunțat că vor protesta. Astfel, aceștia s-au strâns în fața Palatului Zarzuela, locul de reședință al regelui Spaniei, Felipe al VI-lea. Fotografiile de la manifestație au fost publicate pe grupul Diaspora Europeană. 

Unele dintre mesaje au fost scrise în limba spaniolă, în timp ce alți români au așteptat-o cu pancarte în limba română: „Corupții, hoții și condamnații penali nu ne reprezintă! Plecați, doamna Dăncilă!”, „Demisia! Confiscarea averilor. Fără penali! Jos ciuma roșie! Trăiască România!”, „Maiestate, Viorica Dăncilă nu îi reprezintă pe românii din Spania. Cerem demisia guvernului PSD!”, „Bine ai venit la Priștina, Veorico! Diaspora te așteaptă în U.K, la Paris sau Roma. PS: ce mai contează? Toate-s la fel”, au fost câteva dintre mesajele românilor din diaspora, ultimul făcând referire la o altă gafă de-a premierului. 

simeon stalpnicul png

Viorica Dăncilă s-a întâlnit și cu Regele Felipe al VI-lea

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi seară de prerezentanţii Guvernului, Viorica Dăncilă a fost primită de către Regele Felipe al VI-lea. „Premierul român şi Majestatea Sa au evocat relaţia privilegiată dintre cele două ţări poziţionate geografic la extremele continentului european. Totodată, au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor între România şi Regatul Spaniei la nivel politic şi sectorial, cu precădere cel economic, cât şi la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. Prim-ministrul României a menţionat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii”, au transmis reprezentanţii Guvernului. 

„În context, şeful Executivului  a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România şi Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre şi pentru cetăţeni. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că obiectivul major al României pentru viitorul Europei este unitatea şi coeziunea proiectului european, ţara noastră dorindu-şi o Europă construită în baza principiilor şi valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate şi stabilitate”, se mai arată în comunicat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net