Ce-i căsoaia asta mare? Club de noapte, bordel? Nu, e sediul episcopiei Sălaj

Ultima actualizare:

    Sediul Episcopiei Sălajului seamănă a club de noapte (foto: adevarul.ro)
Sediul Episcopiei Sălajului seamănă a club de noapte (foto: adevarul.ro)

Înalţii prelaţi ai Episcopiei Sălajului şi-au văzut visul împlinit. După patru ani de lucrări intense, oamenii Bisericii au acum un "umil" sediu administrativ. Somptuoasa clădire, care a costat circa un milion de euro, depăşeşte orice limită a bunului simţ, iar noaptea e luminată în culori ţipătoare precum cluburile de noapte.

Imobilul de 1.600 de metri pătraţi, în care au fost amenajate birouri pentru reprezentanţii episcopiei, parcări, spaţii de cazare pentru episcop şi oaspeţii săi, dar şi o cramă, la subsol, este un monument de opulenţă. Interioarele, "căptuşite" cu marmură, candelabre imense şi picturi care îi înfăţişează pe mai marii Bisericii Ortodoxe, nu aduc a aşezare bisericească, ci mai degrabă a hotel.

Noaptea, clădirea episcopiei este luminată în roz, mov, roşu, verde, asemeni localurilor de noapte sau bordelurilor din ţările Europei de Vest. Miercuri seară, mai mulţi enoriaşi s-au adunat în faţa clădirii ca să admire "lucrarea Domnului". "Am venit să ne facem poze cu discoteca", a spus unul dintre curioşi, citaţi de adevarul.ro. Pentru construirea ei s-au cheltuit un milion de euro, banii provenind de la enoriaşi, de la stat şi din contribuţiile preoţilor din judeţ.

Clădirea administrativă a episcopiei străluceşte ca un curcubeu (foto: adevarul.ro)
Clădirea administrativă a episcopiei străluceşte ca un curcubeu (foto: adevarul.ro)

După roşu,urmează verde, apoi mov

După roşu, urmează  verde,  apoi mov
După roşu, urmează verde, apoi mov

Reprezentanţii Episcopiei Sălajului au luat decizia de a construi, din temelii, un sediu administrative în anul 2009. Până acum, instituţia îşi desfăşura activitatea într-o clădire închiriată de la Consiliul Judeţean Sălaj. În anul 2010, reprezentanţii episcopiei au făcut "un apel de suflet la toţii fii noştri duhovniceşti, să contribuie cu generozitate la colecta iniţiată în scopul strângerii de fonduri pentru construcţia sediului eparhial".

După roşu, urmează  verde,  apoi mov
După roşu, urmează verde, apoi mov

Tot atunci, oamenii bisericii spuneau că această clădire va fi una multifuncţională. "Ea va adăposti reşedinţa ierarhului, paraclisul episcopal, birourile Centrului Eparhial, un centru de asistenţă socială, sală de conferinţe, biblioteca eparhială şi spaţii pentru depozitarea şi expunerea obiectelor de patrimoniu naţional. Acest edificiu va mărturisi peste veacuri, alături de celelalte biserici sălăjene, credinţa şi jertfelnicia vrednicilor şi binecredincioşilor fii ai Bisericii strămoşeşti de pe meleagurile Sălajului".

Toate funcţiunile imobilului sunt, însă, doar pentru reprezentanţii episcopiei, nu şi pentru enoriaşii care au contribuit la edificarea lui. Clădirea nu deţine o cantină social sau un centru de susţinere a bătrânilor sau familiilor nevoiaşe.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net