Ce i-a împins pe soții din Iași la sinucidere. ”Vreau să nu-mi fie rușine de mine”

Ultima actualizare:

    Soții Maleon și-au luat viața în ziua de Crăciunfoto: arhivă personală
Soții Maleon și-au luat viața în ziua de Crăciunfoto: arhivă personală

Apropiații și colaboratorii soților Maleon din Iași nu-și pot explica gestul celor doi de a-și lua viața. Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi şi soţia acestuia erau cunoscuți ca niște oameni calmi, educați, care se iubeau foarte mult și își doreau să devină părinți în viitorul apropiat.

Bogdan și Anda Maleon au fost găsiți fără suflare în casă de rudele lor îngrijorate că cei doi nu ajunseseră la masa de Crăciun. Iniția anchetatorii au crezut că au de-a face cu o crimă urmată de sinucidere, însă analizele criminalistice au arătat că cei doi soți și-au luat viața folosind aceeași metodă, la o distanță de cel mult trei ore unul de celălalt.

„Mai întâi persoana de sex feminin, după aceea este posibil să fi fost găsită de soțul acesteia, care ulterior s-a spânzurat și el. Modalităţile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat niciun fel de urme de violență sau traumatisme. Ea a murit prima. Nu au lăsat niciun bilet de adio” a declarat prim-procurorul Carmina Pascal, pentru Digi 24.

Toţi cei care-i cunoşteau pe soții Maleon sunt în stare de şoc. Cei doi aveau, din câte se pare, planuri de viitor. În urmă cu două săptămâni, îşi cumpăraseră o maşină nouă. Apropiaţii spun că cei doi şi-ar fi dorit şi un copil.

„Nu pot să îmi exprim prin cuvinte așa ceva. Este foarte greu de imaginat așa ceva. E o tragedie, greu de explicat”, a declarat un apropiat.

„Ei se înțelegeau foarte bine. Erau oameni educați. Calmi. Am rămas toți fără cuvinte. El a ținut foarte mult la dânsa, foarte mult. O iubea foarte mult”, a mai spus un apropiat al familiei.

Mediul academic din Iaşi deplânge tragedia

„Dl. Bogdan Maleon mi-a fost student, asistent și apoi un apropiat colaborator. L-am apreciat întotdeauna pentru seriozitatea cu care a înțeles să-și facă meseria de dascăl și pentru talentul de cercetător. Soția lui, dna Anda Maleon mi-a fost, de asemenea, studentă. Una dintre studentele cele mai bune și mai inteligente din câte am avut. Inexplicabila lor dispariție mă afectează profund și încerc un regret imens, ca atunci când pierzi doi oameni apropiați”, a scris Alexandru-Florin Platon, apropiat al familiei.

Semne ar fi fost totuşi că ceva nu era în regulă. La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon scria pe reţelele de socializare: „Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine".

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net