Întreaga planetă e cu ochii pe summit-ul G7, din Marea Britanie. Cei mai puternici lideri din lume discută viitorul omenirii pe teme legate de pandemie, mediu înconjurător, economie şi relaţii diplomatice strategice. Însă ce mănâncă pe perioada şederii?


Tabloidul britanic Daily Mail a intrat în posesia meniurilor de la recepţiile organizate vineri şi sâmbătă pentru cei mai puternici oameni ai planetei, aflaţi în Marea Britanie. Prima recepţie va fi găzduită de Prinţul Charles la Cornwall şi va avea ca aperitive: pepene condimentat, gazpacho, nucă de cocos şi preparate pe bază de verdeţuri.

La felul principal se va servi calcan din Newquay, prins la undiţă şi prăjit pe os, cu cartofi prăjiţi cu usturoi verde şi sos pesto alături. Brânzeturile de pe masă vor cuprinde sortimentele: brânză de Cornish, Gouda, şi Helford Blue. La desert se va mânca o prăjitură pavlova englezească cu căpşuni. Meniul a fost conceput şi realizat de bucătarul şef Emily Scott cu implicarea personalului de la Hotelul Watergate Bay.

Sâmbătă seara liderii de la G7 vor participa la un grătar făcut pe plajă de bucătarul Simon Stallard. La jar încins vor fi preparate scoici, cleşti de crabi Curgurrell şi macrou Portscatho, muşchi afumat şi sărat de vită Moorland, homari Newlyn însoţite de cartofi prăjiţi şi broccoli purpuriu St. Just.

La desert se consumă îngheţată, iar de pe lista de băuturi amintim vin spumant Cornish, Riesling German, Shiraz australian, cocteiluri şi bere de Cornish. Duminică discuţiile se vor încheia, iar liderii vor pleca acasă. La 14.00 (ora locală) Boris Johnson va susţine o conferinţă de presă prezentând concluziile dezbaterilor.

Participă şefi importanţi de state

La discuţiile dintre 11-13 iunie sunt prezenţi: Boris Johnson (Marea Britanie), Joe Biden (SUA), Justin Trudeau (Canada), Yoshihide Suga (Japonia), Emmanuel Macron (Franţa), Angela Merkel (Germania) şi Mario Draghi (Italia). Din partea UE participă Ursula von der Leyen şi Charles Michel. Invitaţi speciali la discuţii sunt Scott Morrison (Australia), Moon Jae-in (Coreea de Sud), Cyril Ramaphosa (Africa de Sud) şi prin video-conferinţă Narendra Modi (India).

 

 
 
Loading...