Situaţie jenantă pentru un poliţist din Bistriţa Năsăud. Colegii săi de la Direcţia Generală Anticorupţie l-au prins în flagrant când lua mită pentru a nu da amenzi de circulaţie. Din păcate pentru agent, şoferul de la care a luat şpaga era agent sub acoperire. În urma verificărilor maşinii poliţistului, ofiţerii DGA au descoperit banii sub preşul din dreptul chederului.


Poliţistul are 30 de ani şi este agent şef principal în cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud – Secţia 1 Poliţie Rurală. El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, iar procurorii cer arestarea lui. În perioada 2018-2019  au fost probate opt fapte de luare de mită, dintre care trei au fost de la investigatori sub acoperire.  

Cum lua şpagă poliţistul de la Bistriţa Năsăud

Potrivit unor surse apropiate anchetei, agentul principal stătea la pândă. La ieşire din localitatea Teaca spre Reghin există o porţiune de drum cu linie continuă. Acolo mulţi şoferi încalcă regulile. Acolo poliţistul obişuina să stea şi să observe maşinile care depăşeau pe linia continuă. Îi oprea pe conducătorii auto şi îi anunţa că vor fi amendaţi. Însă aceştia aveau şi varianta de a scăpa de sancţiune contra unei sume de bani. Între 100 şi 200 de lei le cerea poliţistul pentru a închide ochii la abatere. Doi dintre şoferi au sesizat DGA, iar ofiţerii anticorupţie au adunat probe şi informaţii, apoi au organizat flagrantul. Marţi, 15 octombrie, un investigator sub acoperire i-a oferit 200 de lei pentru a nu lua măsurile legale în cazul unei abateri rutiere.

bani-spaga-in-masina1.jpg

Politistul punea banii din spaga sub presul de langa chederul de la masina
Spaga era ascunsă sub presul de cângă chederul de la maşină
foto: captura Facebook

Ce metodă încredibilă de a ascunde şpaga

După ce agentul şef principal a luat banii, ofiţerul anticorupţie s-a legitimat, apoi i-a percheziţionat maşina.  A căutat peste tot, însă un loc i-a atras atenţia. Preşul maşinii era puţin ridicat în dreptul chederului. Când l-a ridicat a descoperit o grămadă de bani.

Investigaţiile în acest caz au fost făcute de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, împreună cu ofițeri din cadrul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud.

Citeşte şi: 

Dosarul mitei la RAR. Ce parole foloseau funcţionarii corupţi

Poliţist din Mureş, agent de vânzări pentru samsarii de maşini

 
 
Loading...