Ce nu ştiai despre Lia Olguţa Vasilescu, «primăriţa penală» a Craiovei

Ultima actualizare:

    Lia Olguţa Vasilescu  a ieşit miercuri seara  de la DNA cu cătuşe  la mâiniFoto: Mediafax/ enational.ro/ click!
Lia Olguţa Vasilescu a ieşit miercuri seara de la DNA cu cătuşe la mâiniFoto: Mediafax/ enational.ro/ click!

În Parlament i se spunea “karatista”. Apoi, de când a ajuns la Primăria Craiovei şi s-a băgat şi în fotbal i se spunea “Becali din Bănie”. Acum toate poreclele au dispărut, iar de miercuri i se spune primăriţa-penală.

Primăriţa  Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (41 de ani), a fost reţinută, miercuri seară, fiind acuzată de luare de mită. Astfel, ea întregeşte lista edililor penali din întreaga ţară, cu numărul de ordine 22.  Pesedista, care s-a lansat la 16 ani în politică prin partidul lui Vadim, a avut un traseu demn de Hollywood. A început ca jurnalist la cotidianul „Cuvânt liber” din Craiova, unde a ajuns în funcţia de redactor-şef adjunct.

Olguţa se lupta de  la egal la egal  cu antrenorul  Marcel Florescu
Olguţa se lupta de la egal la egal cu antrenorul Marcel Florescu

Imediat, la 16 ani a devenit şi purtător de cuvânt al PRM şi, ulterior, preşedintele organizaţiei de tineret. De asemenea, Olguţa Vasilescu are centura neagră la karate (2 DAN). “Nu lovesc decât atunci când sunt provocată. La antrenamente luptam doar cu băieţii, centuri negre ca şi mine. Nu-mi place să mă antrenez cu femei. Nu mă ajută cu nimic pentru vreo simulare de stradă”, povestea ea. La un moment dat, chiar a fost cazul să se apere: „I-am lăsat pe stradă. Nu s-au mai ridicat”.

Olteanca a renunţat  la motocicletă de  dragul fiului ei
Olteanca a renunţat la motocicletă de dragul fiului ei

Era vorba de doi hoţi care au încercat să-i fure lănţişorul de aur de la gât. Altădată, povesteşte primăriţa Craiovei, „cineva mi-a pus mâna pe fund în faţa chioşcului de ziare. Eram în pantaloni scurţi şi nu am rezistat tentaţiei să îi arăt că poate să ia contact cu solul”. Şi căsătoria ei, în noiembrie 2002, cu Ovidiu Wlassopol, pe vremea când ea era deputat PRM, iar el, reporter la PRO TV, are o poveste drăguţă. Faptul că ea făcea parte dintr-un partid naţionalist (PRM), iar pe viitorul soţ îl chema Wlassopol constituia, totuşi, o problemă, a mărturisit la acea vreme deputata, pentru adevărul.ro.

Olteanca a renunţat  la motocicletă de  dragul fiului ei
Olteanca a renunţat la motocicletă de dragul fiului ei

Când au devenit părinţi, cei doi au stabilit ca băieţelul lor (Robert Ştefan) să poarte numele mamei, adică Vasilescu, şi nu numele grecesc al tatălui, Wlassopol. De dragul micuţului Robert a renunţat la una dintre pasiunile ei, motocicleta, cu care venea adesea la Parlament.Din 2012 e primarul Craiovei, dar s-a băgat şi în fotbal. Ea a fost cea care a insistat să apară CS Universitea Craiova, o echipă înfiinţată în 2013 din asocierea Primăriei, clubului sportiv din Bănie şi SC Blue Lions Capital SA, inititulată după numele galeriei. Formaţia este practic dezvoltată pe baza vechii “Universitatea Craiova”, adevărata echipă a oltenilor.Joi (31 martie), după o noapte dormită în arest, a venit şi decizia judecătorilor: Olguţa Vasilescu va fi cercetată în arest la domiciliu!

21 de edili şi-au luat adio de la mandate

Cu o lună înainte de începerea campaniei electorale, iată încă se mai pot întâmpla surprize. Lia Olguţa Vasilescu se pregătea deja pentru un nou mandat când a fost săltată. Mulți dintre primarii municipiilor, reședință de judeţ sau din București, aleși în iunie 2012, au probleme penale: sunt condamnați, se află în arest sau sub control judiciar, sunt trimiși în judecată, urmăriți penal sau declarați incompatibili. „Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv”, prin ordin al prefectului, prevede Legea administrației publice locale.  În prezent, din cauza anchetelor DNA, aproape jumătate din orașele mari din România nu mai au primari în funcție, conform Mediafax. 21 de primării, din cele 48 de instituții locale mari – reședințe de județ și sectoare (41 județe și 7 primării ale Bucureștiului) sunt eliberate de primari, suspendați pentru fapte de corupție.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net