Ce operaţii au suferit preşedinţii României

Ultima actualizare:
Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital
Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital

Preşedinţii României nu au fost deloc ocoliţi de problemele de sănătate, atât în timpul mandatului, cât şi după. Cele mai multe necazuri medicale le-a avut Ion Iliescu, care este şi cel mai în vârstă dintre ei. Joi, Klaus Iohannis a ajuns pe mâna chirurgilor de la Spitalul Militar Central pentru o artroscopie, iar ieri a fost externat.

Se vede că preşedintele are ţara pe umeri, cum se zice în popor. Sau pasiunea pentru tenis l-a adus, din nou, pe Klaus Iohannis (59 de ani) la cuţit? În mai puţin de trei ani, şeful statului a făcut două operaţii la omoplaţi. Una în aprilie 2016, la umărul drept, şi una joi, la umărul stâng. Ca şi atunci, în urmă cu două zile Iohannis a fost supus unei artroscopii, la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.


    Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital
Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital

Potrivit medicilor, totul a decurs normal, astfel că, ieri dimineaţă, şeful statului a fost externat. Încă de joi seară, doctorii au anunţat că „pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator şi cu antibiotice, începând procedurile de recuperare fizică”.

Traian Băsescu (66 de ani) a ajuns, în mai 2006, la cuţit din cauza unei hernii de disc. Intervenţia a fost efectuată de medicii austrieci de la Clinica AKH din Viena. Potrivit specialistului care l-a operat pe Băsescu, hernia pe care acesta o avea provocase probleme neurologice, preşedintele nemaiavând sensibilitate în partea inferioară a corpului din cauza tasării nervilor. În septembrie 2007, Băsescu a fost din nou supus unei operaţii, de data aceasta de tiroidă. Intervenţia s-a făcut la Spitalul Militar Central.

Ion Iliescu (88 de ani) a avut cele mai multe probleme medicale. În mai 2005,  a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru lărgirea a cinci vase de sânge, la Spitalul Elias. În iunie 2007 a ajuns din nou în sala de operaţie, de data aceasta la Paris. Atunci, medicii i-au pus al şaselea stent. O a treia operaţie a avut-o în 2012, când medicii de la Elias i-au cauterizat un polip apărut pe colon. 

Emil Constantinescu (78 de ani) a fost supus, în octombrie 2005, la Institutul Fundeni, unei interventii chirurgicale pentru o afecţiune a colonului. Atunci, prof. dr. Irinel Popescu a declarat că nu era vorba de cancer.

Ce este artroscopia?

Artroscopia este o intervenţie minim invazivă, prin care instrumente chirurgicale subţiri sunt introduse prin două sau trei incizii mici în umăr. Astfel, medicul examinează umărul printr-un instrument cu fibră optică, conectat la o cameră video (artroscop) şi tratează leziunile. După intervenţia care poate fi făcută fie sub anestezie generală, fie anestezie loco-regională, pacientul stă circa două ore la terapie intensivă, pentru a i se monitoriza funcţiile vitale. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net