Ce păţeşti tot anul dacă te cerţi de Buna Vestire. La 25 martie este şi prima dezlegare la peşte din Postul Paştelui

Ultima actualizare:

    Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu, dar atunci când le ai vizualizează-ți partenerul ca pe un coleg de echipă, nu ca pe un adversar
Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu, dar atunci când le ai vizualizează-ți partenerul ca pe un coleg de echipă, nu ca pe un adversar

În fiecare an, pe 25 martie, sărbătorim ziua în care Arhanghelul Gavriil o înştiinţează pe Fecioara Maria că îl va naşte pe Iisus: Buna Vestire. Este prima dezlegare la peşte din Postul Paştelui, dar şi ziua în care, dacă te cerţi, vei avea necazuri tot anul.

Din 23 februarie, creştinii ortodocşi se află în Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aspru de peste an. Astfel că, după mai bine de o lună de post, astăzi, avem motiv de bucurie, întrucât sărbătorim Buna Vestire.

Este ziua în care Fecioara Maria din Nazaret, crescută în templu până la 15 ani şi apoi dată în tutela lui Iosif, căci părinţii ei muriseră, a fost aleasă de Dumnezeu să-l nască pe fiul său şi a primit înştiinţare prin Arhanghelul Gavriil. De Buna Vestire sau Blagoveştenie, cum mai este numită sărbătoarea, este prima dezlegare la peşte din Postul Paştelui, care se va încheia în 12 aprilie. Se spune că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. În unele biserici, în această zi se ajunează până la ora 17.00, când are loc Sfânta Liturghie, potrivit Mediafax. Apoi, creştinii, care nu au mâncat şi s-au spovedit, se împărtăşesc, după care mănâncă peşte. Tot tradiţia spune că, astăzi, oamenii nu au voie să se certe, pentru că, altfel, vor avea necazuri tot anul. De Buna Vestire, se crede că sosesc rândunelele, iar cucul cântă prima oară în an, de aceea sărbătorii i se mai spune şi Ziua Cucului.

Cât costă peştele

Ca să-ţi faci pofta de peşte trebuie să scoţi ceva bani. Un kilogram de crap file costă în marile lanţuri de magazine 45,99 lei, macroul eviscerat - 19,99 lei kg, păstrăvul - 21,99 lei kg, iar carasul - 20 de lei kg.  În pieţele de profil, preţurile sunt mai mici chiar şi cu 10 lei. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net