Are 36 de ani şi a avut o relaţie amoroasă cu un elev de 19 ani! Diana Tăicuţu, fostă directoare la Liceul de Artă “Gheorghe Tăttărescu” din Focşani a fost pedepsită de Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ. Cadrul didactic nu va mai putea fi diriginte, timp de patru ani, şi nu va mai putea deţine funcţii de conducere.


Iubirea dintre directoarea de liceu şi elevul cu 17 ani mai mic a ieşit la iveală în luna mai 2018.  Fotografii în care profesoara Diana Tăicuţu apare dezbrăcată, în scene tandre cu un elev de clasa a XII-a, de la Liceul de Artă “Gheorghe Tăttărescu” din Focşani, au fost postate pe o pagină de Facebook şi au ajuns în presă. Imaginile fierbinţi cu directoarea şi elevul au fost surprinse cu o cameră de supraveghere montată în locuinţa ei. Diana Tăicuţu l-a acuzat pe soţul ei, cu care este în divorţ, de distribuirea imaginilor compromiţătoare, fapt negat de acesta, scrie adevarul.ro.

6-actu-2-amor-2col.jpg

Scenele surprinse de camera de supraveghere au ajuns în spaţiul public
Foto: stiridefocsani.ro

 

În urma scandalului, Diana Tăicuţu şi-a dat demisia din funcţia de director, iar Inspectoratul Şcolar Vrancea a constituit o comisie de cercetare. În urma audierilor, la care a participat şi profesoara, s-au dictat mai multe sancţiuni, validate de Consiliul de Administraţie. Astfel, profesoarei i s-a suspendat, pentru trei ani, dreptul de a se înscrie la un concurs pentru o funcţie didactică superioară. Diana Tăicuţu rămâne doar simplu profesor în şcoală. Pe lângă această pedeapsă, i s-a suspendat dreptul de a fi diriginte, timp de patru ani, nu va mai putea preda la clasele de liceu, ci doar la gimnaziu, şi nu va mai putea însoţi elevi în tabere sau la olimpiade. 

Diana Tăicuţu le-a spus celor prezenţi că îşi asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate. Fostul soţ al profesoarei, care este la rândul său cadru didactic în liceu, a primit un avertisment scris, întrucât a adus prejudicii de imagine liceului.

Junele, nota 8 la purtare

6-actu-3-liceu-2col.jpg

Liceul unde s-a consumat povestea de amor
Foto: adevarul.ro

 

Şi elevul amorezat de profesoara de 36 de ani a fost pedepsit: el a luat nota 8 la purtare. Băiatul de 19 ani aşteaptă rezultatele de la Bacalaureat, în funcţie de care va putea merge sau nu la Facultatea de Arte din Bucureşti, pe care intenţionează să o urmeze. Nota de la purtare îl afectează mult, întrucât a pierdut o bursă pe care o câştigase de la Casa Regală a României. Tânărul amant al fostei directoare a liceului este un apreciat şi talentat artist plastic.

 
 
Loading...