Suntem țara cu cele mai mici pensii. Majoritatea românilor primesc mai puțin de 1.000 de lei, bani pe care bătrânii noștri încearcă să-i drămuiască cum pot mai bine. Iată ce pensie au primit, în medie, în luna octombrie!


În evidențele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) sunt puțin peste 4,6 milioane de pensionari, dintre care 3,5 milioane sunt ieșiți la limită de vârstă, arată statistica lunii octombrie.

Pensia medie în luna octombrie, 1.371 de lei

Potrivit CNPP, pensia medie curentă este de 1.371 de lei, cu 3 lei mai mare față de luna septembrie. În comparație cu luna octombrie 2018, creșterea  este de 191 de lei.

În cazul pensiilor de invaliditate, media este de 711 lei, cea de urmaș, 713 lei, iar ajutorul pentru invalizi de război și este de doar 229 de lei, cu doar un leu mai mare față de octombrie 2018. Agricultorii au beneficiat în medie de 564 de lei.

La 1 ianuarie, pensiile ar trebui să crească cu 40%

Anul viitor, pensiile vor crește cu 40%, ca urmare a majorării punctului de pensie de la 1.265 de lei, cât este în prezent, la 1.775 de lei de la 1 ianuarie 2020.

O nouă majorare a punctului de pensie va avea loc în 2021, când va ajunge la 1.875 de lei. Din anul 2022, pensiile vor crește în raport cu inflația. Însă ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, este destul de rezervat.

”Nimic nu e clar și nimic asumat. PNL să spună clar că urmează majorari de la 1 ianuarie, urmează majorarile pentru profesori.  Oamenii m-au întrebat prin țară dacă vor să impoziteze pensiile sub 2.000 lei, e o panică de nedescris. Îi asigur pe pensionari că noi, chiar din Opoziție, ne vom bate din Parlament ca Legea Pensiilor să fie respectată. Oamenii și-au pus speranțe în noi sau își spun speranțe în această lege și nu este un moft. Avem foarte multe pensii mici la această dată. Nu am fost Guvernul perfect, dar ne-am gândit cum să facem cât mai bine pentru români. Și cred că în acești doi ani și nouă luni, am reușit să aducem și un zâmbet și o mică speranță pe fața românilor și mai ales pe fața părinților și bunicilor noștri. Acești seniori ai României care cred cu tărie că trebuie să aibă o vârstă a treia, o bătrânețe mai ușoară”, a declarat Marius Budăi.

Pe de altă parte, președintele țării Klaus Iohannis a promis încă din ziua în care Executivul PSD a fost demis prin Moțiune că nu se vor tăia pensiile și salariile.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/iata-ce-pensii-vom-avea-din-2021-calculele-facute-de-ministerul-muncii

https://www.click.ro/news/national/pensiile-cresc-incepand-de-astazi-valoarea-punctului-de-pensie-ajunge-la-1265-de-lei

https://www.click.ro/news/national/noua-lege-pensiilor-cand-te-poti-pensiona-functie-de-anul-nasterii

 

 

 

 
 
Loading...