Chiar dacă este pandemie, Gigi Becali nu a stat o clipă. Cel puţin aşa se vede situaţia dacă treci prin Pipera, acolo unde se construieşte biserica făcută 100% din banii lui. Muncitorii lucrează de zor la lăcaşul sfânt, iar construcţia a ajuns la jumătate. În ritmul acesta, latifundiarul ar putea fi prezent aici la Slujba Sfântă de "Înviere".


Nu au stat o clipă! Muncitorii angajaţi de Gigi Becali au fost ca nişte albine, în ciuda faptului că suntem în plină pandemie. Dacă în luna mai aţi putut vedea în Click! primele imagini cu lăcaşul de cult abia început de cunoscutul om de afaceri, acum vă arătăm cât de mult au avansat lucrările în ultimele trei luni şi jumătate. Fotoreporterii noştri au surprins luni, în jurul prânzului, imagini cu echipa în plină acţiune şi macaralele care transportau materiale grele. Cocoţaţi pe schelele metalice, muncitorii echipaţi cu veste reflectorizante şi căşti de protecţie cărau materialele şi ascultau indicaţiile şefului de şantier. Lucrarea a ajuns până aproape de structura acoperişului, iar în ritmul acesta, biserica aflată în rondul de la Pipera, la doi kilometri de casa familiei Becali, ar putea fi gata până pe 2 mai 2021, atunci când creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele. Astfel, Gigi Becali ar putea aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim în biserica  ridicată chiar de el.

-becali.jpg

Biserica ridicată de Gigi Becali a ajuns aproape la cupolă

Patronul FCSB a angajat o echipă de muncitori care a beneficiat de cazare, de hrană, astfel încât să nu părăsească şantierul, iar lucrările să nu fie întrerupte. Ridicarea acestui aşezământ a fost plănuită de miliardar încă de când a fost condamnat la închisoare, prin acest gest mulţumindu-i divinităţii pentru faptul că l-a ocrotit, iar pe de altă parte pentru că în 2008 echipa sa de fotbal a învins Galatasaray. „Este un proiect la care m-am gândit înainte de meciul cu Galatasaray. I-am făgăduit lui Dumnezeu încă de atunci că, dacă noi îi vom elimina pe turci, eu voi face o biserică”, a povestit Becali pentru ProSport la vremea respectivă.

 
 
Loading...