Ce rușine! Fostul deputat Cristian Rizea a dat țeapă 14.000 de euro

Ultima actualizare:

    Fostul deputat Cristian Rizea este acuzat că a dat țeapă
Fostul deputat Cristian Rizea este acuzat că a dat țeapă

S-a distrat, a trăit ca nababul, dar nu a plătit. Un patron de hotel și unul al unei agenții de voiaj se plâng că au luat țeapă de la fostul deputat PSD Cristian Rizea. În total, circa 14.000 de euro.

Fostul deputat PSD de Brăila, Cristian Rizea este acuzat că dat țeapă. În timpul campaniei de la alegerile parlamentare, Rizea, împreună cu un coleg de la PRU, George Ciprian Târdea, ar fi locuit mai bine de o lună de zile într-un hotel din centrul Vasluiului, scrie ”Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Când au văzut că nu au câștigat alegerile și nu au mai prins loc în Parlament, cei doi și-ar fi pus pe furiș hainele în mașini și ar fi fugit la București fără să achite nota de plată, precizează Hotnews.ro, citând administratorul hotelului respectiv. Paguba ar fi fost estimată șa 43.000 lei, adică aproximativ 10.000 euro.

“Noi i-am crezut de bună credință, dar iată unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând că vor plăti la final totul. Rizea venea cam o dată pe săptămână, în timp ce Târdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au văzut că nu au ieșit, au fugit din hotel, golind și minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. Târdea și-a cărat bagajele, puțin câte puțin, peste zi. Pe la 3 noaptea, cei doi apar pe camerele de supraveghere cum pleacă din hotel. Rizea a ieșit pe ușa din față, însă nu ne-am făcut griji, pentru că mai avea dăți când ieșea la ora aceasta în oraș. Pe Târdea nu l-am văzut, a folosit un lift auxiliar și a mers la parcarea din spatele hotelului, cum apare pe camere, s-a urcat în mașină și a fugit și el. Când am descoperit camerele părăsite, i-am sunat și fiecare spunea că va plăti celălalt. Am sunat la partid, la președintele Bogdan Diaconu, care a spus că va discuta cu cei doi și vor plăti. Nu ne-a mai răspuns de câteva luni. A doua zi după alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din secțiile de votare să întrebe de ei, le promiseseră că le vor plăti pentru că au votat în secții pentru PRU. Le-au tras țeapă și acelor oameni disperați. Nu ne-am așteptat de la persoane publice, mai ales că Rizea era deputat la acel moment, să tragă o astfel de țeapă. În noapte în care au fugit din hotel, au golit și minibarul, ca să aibă la pachet, probabil”, a afirmat Răzvan, administratorul hotelului, citat de iasilive.ro.

În ciuda eforturilor redactorilor cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, Cristian Rizea, fostul deputat de Brăila nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere în privința acestui episod și a acuzațiilor care îi sunt aduse.

Iată că ieri și patronul agenției de turism  Paralela 45, Alin Burcea, spune că fostul deputat îi este dator de doi ani, cu circa 4.000 de euro, scrie news.ro.

Concret, fostul parlamentar nu ar fi plătit zece bilete de avion pe ruta Bucureşti-Nisa. Proprietarul companiei, Alin Burcea, consideră că Rizea este ”un escroc în serie care nu a vrut nici o clipă să plătească aceste bilete”, şi că orice încercare de a-şi recupera banii s-a dovedit un eşec.

”De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut nişte bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gaşcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era preşedintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere într-un deputat în Parlamentul României, nu era un ţigan din Colibaşi”, a spus Burcea, pentru News.ro. 

Patronul Paralela 45 a menţionat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să îşi recupereze banii, dar nu a reuşit.

”Îşi schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceaţă. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliţie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat ţeapă unui hotel”, a precizat Burcea.

Patronul agenţiei de turism susţine că l-a cunoscut pe fostul deputat PSD Rizea în anul 2015, pe litoral.

Click! spune

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe 10 martie 2016, la o zi după ce Camera Deputaţilor a aprobat reţinerea sa, dar a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive. Rizea trebuia să depună o cauţiune de 1,5 milioane de lei, în cadrul măsurii preventive.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net