Radu Mazăre este la un pas să intre pe lista celor mai căutaţi fugari. Instanţa supremă va decide peste câteva zile dacă emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui. Fostul primar de la Constanţa, judecat în mai multe dosare de corupţie, i-a anunţat pe poliţiştii care îl aveau în supraveghere că a plecat din ţară şi că vrea azil politic în Madagascar, unde şi-a construit o afacere de succes.


Obţinerea azilului politic în Madagascar este o procedură extrem de complicată. Legislaţia Republicii Madagascar nu reglementează în niciun fel noţiunea de azil şi nici măcar statutul de refugiat. O arată cel mai recent raport privind respectarea drepturilor omului întocmit de Departamentul American de Stat. Aşa că nu este clar dacă cererea de azil politic pe care fostul primar spune că o va iniţia va avea vreo şansă de aprobare.

În schimb, pentru că are statut de investitor, Radu Mazăre are şanse mari să obţină dreptul de a locui permanent pe teritoriul statutului din Oceanul Indian, condiţiile fiind uşor de îndeplinit, în timp ce costurile nu depăşesc trei mii de dolari.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro

Loading...