Ce se ascunde în spatele filmării cu Dan Șova: „Hai, mă, lovește-mă!”

Ultima actualizare:

    Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executarefoto: arhiva Click!
Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executarefoto: arhiva Click!

Un filmuleț care datează din 2008 și care îl are în centrul atenției pe fostul ministru al transporturilor Dan Șova a aprins Internetul. Fostul demnitar, urmărit penal în dosarul Turceni-Rovinari, le vorbește de sus unor polițiști chemați să intervină după ce ministrul ar fi tras cu o armă de paint-ball asupra a doi vârstnici.

Puțini oameni au fost martori la incidentul din 2008, din Predeal. Dan Șova și angajații societății de avocatură „Șova și Asociații” se aflau într-un team-building în stațiunea brașoveană. În timpul unei partide de paint-ball, doi vârstnici au fost împușcați cu bile de vopsea, iar unul dintre foștii angajați ai companiei susține că cel care a apăsat, intenționat, pe trăgaci a fost Dan Șova. „Dan Șova se afla la jumătate de metru de soția mea. Stătea lângă un copac cu un pistol de paint-ball. A tras intenționat asupra celor doi. Mai mult ca sigur, domnul Șova voia să braveze. Ne-a și anunțat înainte de a trage: să vedeți ce le fac la ăștia”, a declarat pentru Click!, Alin Brîncuș, un fost angajat al societății de avocatură.

Persoanele împușcate au sunat la 112 și la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliție și ale Jandarmeriei. Toți angajații care au participat la jocul de paint-ball au fost escortați la hotelul unde fuseseră cazați. Acolo, Dan Șova, la vremea respectică având funcția de senator, a făcut o scenă nedemnă de funcția pe care o deținea. S-a răstit la polițiști, i-a luat la mișto și i-a sfidat. Nici oamenii legii nu s-au lăsat mai prejos, vădit iritați de comportamentul lui Șova. Conform înregistrării video, polițiștii au refuzat să se legitimize, în ciuda faptului că Șova le-a cerut în repetate rânduri acest lucru.

„Ce zici? Hai, mă, lovește-mă! Vino încoa și lovește-mă!”

„Voi veniți șapte oameni pentru un nebun? Nu aveți ce să faceți în Predeal? A, filmează și ce-a zis ăsta, mă, că n-au ce să facă în Predeal! Amendează-mă, pune-mi cătușele!”, spune Șova în înregistrarea video.

Iată imaginile care au fost postate abia acum pe Internet!

Contactat de Click!, pentru a-l întreba de ce a ieșit abia acum în public cu filmarea din 2008, fostul angajat al societății de avocatură ne-a declarat următoarele:

„Abia acum am intrat în posesia ei. Nu e una singură, sunt mai multe, le voi publica, pe rând, în zilele care urmează. Cine a filmat atunci această întâmplare s-a temut să iasă în public cu ea”, ne-a spus Alin Brîncuș, care are mai multe socoteli neîncheiate cu Dan Șova.

Bărbatul ne-a spus că a lucrat pentru „Șova și Asociații” vreme de 15 ani. Când Șova a fost inculpat, cei mai mulți angajați ai firmei au devenit martori în dosar. Procurorii au încercat să scoată de la ei informații prețioase, care să-l incrimineze pe Șova. Însă, cei mai mulți s-au temut să toarne din interior. Sau n-au știut nimic. Alin Brîncuş susține că după ce a dat declaraţii în dosarul Turceni-Rovinari nu a beneficiat de protecţie, ci a fost expus public și intimidat să-şi schimbe mărturia dată la Înalta Curte de Casație și Justiție. După scandal, bărbatul a depus plângere la DNA împotriva poliţiştilor care erau desemnaţi să-l protejeze.

„Procurorul a emis o ordonanță de protecție care ne permitea să face un acord. Ne aflam în pericol, însă nu ne-a protejat nimeni. Scopul lor era să ne intimideze. În loc de martori protejați am ajuns în arest la domiciliu, vreme de doi ani”, ne-a spus bărbatul.

Ce spune Dan Șova despre incident

Dan Șova a reacționat imediat la filmarea care a încins mediul online. Într-o intervenție la stiripesurse.ro, fostul ministru a spus:

„Despre evenimentul din 2008, lucrurile sunt simple! Am fost cu inca 20 de oameni la o partida de paint-ball pe munte, langa Predeal, in poligon special! Am fost dusi de o firma care organza asemenea evenimente! La un moment dat, prin poligon au trecut doua persoane si una dintre ele a fost atinsa de o bila, in interiorul poligonului! Nu de catre mine! Persoanele respective au sesizat Politia, s-a facut o ancheta ampla si s-a constatat ca nu se intamplase nimic, si daca persoana respectiva fusese atinsa de o bila de paint-ball (repet, nu de catre mine) a fost un simplu accident!”, a spus Dan Şova.

Ce spune martorul din dosarul Turceni-Rovinari


    Alin Brîncuș și soția lui, Simona, sunt martori în dosarul Turceni-Rovinari
Alin Brîncuș și soția lui, Simona, sunt martori în dosarul Turceni-Rovinari

Povestea este in felul urmator:

LOCATIA: Hotel Eden – PredealDATA: Decembrie 2008

INCIDENTUL: Dan Sova, aflat ascuns dupa un copac, a tintit si a impuscat de mai multe ori (CU O ARMA TIP PAINTBALL) in zona capului, doi cetateni de varsta a treia, care se deplasau pe un traseu montan.Cetatenii respectivi au apelat serviciul de urgenta 112, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de la politie si jandarmerie.

CUM S-AU PURTAT DISCUTIILE SE OBSERVA DIN FILM, MAI IMPORTANT ESTE CE S-A INTAMPLAT ULTERIOR. Politia nu a mai luat masuri ca in alte cazuri, respectiv sa-l amendeze pe senator sau sa-l puna la pamant si sa-l incatuseze. Dovada clara ca Dan Sova inca de pe atunci era semizeu!

CE A FACUT PERSOANA VATAMATA: A depus plangere penala la IPJ Brasov, si a chemat presa, respectiv Antena 3 sau Antena 1 (nu mai retin exact), care a realizat un reportaj pe care l-au difuzat, reportaj care probabil se regaseste in arhiva.Mentionez ca partea vatamata avea o deficienta motorie, respectiv un implant metalic in picior, implant ce ii ingreuna deplasarea.

CE A FACUT DAN SOVA: A SUNAT LA PARTID

CE A FACUT POLITIA: Ulterior, la inceputul anului 2009, un agent de politie si un ofiter, ambii din cadrul IPJ Brasov, s-au deplasat in Bucuresti, la sediul firmei Sova si Asociatii, pentru a lua declaratii de martor. Dan Sova a vrut sa fie “dragut” dar politistii n-au primit, sustinand ca stiu ce au de facut.Umili si prezentand scuzele de rigoare pentru eventualul deranj pe care i-l provoaca prezenta lor in interiorul firmei, spunand totodata ca seful i-a trimis, ca stiu despre ce este vorba, ca se stie la Minister si ca o sa fie bine, au procedat la audierea persoanelor prezente la incident.Audierea persoanelor a avut loc in sala de sedinte a SCA Sova si Asociatii, iar unii martori au dat declaratii dupa dictarea reprezentantilor IPJ Brasov.Eu (Alin Brincus) am refuzat sa dau o declaratie mincinoasa, asa ca reprezentantii IPJ Brasov au decis sa nu imi mai ia nici-o declaratie.

Dan Sova nu a fost audiat niciodata.

Bineinteles, cazul a fost musamalizat!!!

Asa a raspuns Politia Romana la comanda politica. 

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net