Ce se întâmplă cu biletele de tratament pentru pensionari. Mai merg la băi cât e stare de alertă?

Ultima actualizare:

    Sejururile la băi pentru pensionari sunt încă suspendate
Sejururile la băi pentru pensionari sunt încă suspendate

Starea de alertă le dă bătai de cap tuturor. Inclusiv pensionarilor care aveau programat să plece la băi. Sejurul cu bilete de tratament în diverse stațiuni din țară este suspendat încă din 16 martie și așa va rămâne și pe perioada stării de alertă.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), preocupată de starea de sănătate a beneficiarilor săi în contextul răspândirii COVID-19, a decis ca începând cu data de 16 martie 2020 să suspende eliberarea biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează și îl gestionează.

Această măsură va fi valabilă și pe perioada stării de alertă. Măsura a fost impusă de hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19, prin care au fost aprobate recomandările ”Grupului de analiză” ce vizează și "restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, sportive și de divertisment care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, săli de jocuri de noroc și cazinouri".

Biletele care au fost eliberate înainte de stare de urgență au fost fi anulate, iar beneficiarilor li s-au restituit banii.

”Ulterior reluării activității, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs. Reamintim, în acest context, recomandarea ca cererile tip să fie transmise prin poștă sau prin e-mail, urmând să fiți contactați telefonic de reprezentanții casei județene de pensii de domiciliu”, au precizat reprezentanții CNPP. Pensionarii care se aflau deja la băi în momentul în care au început restricțiile au fost nevoiți să-și întrerupă sejurul și tratamentul balnear și și-au primit înapoi sumele achitate pentru zilele rămase.

Cât costă biletele de tratament și în ce stațiuni sunt disponibile

Potrivit tabelului publicat de CNPP, prețul integral al biletelor pentru anul 2020 este de 1.792 lei la un hotel de 2 stele și 1.879 lei la cel de trei stele. Unitățile de cazare sunt în stațiunile 1 Mai (Hotel Ceres), Amara (Hotel Ialomița), Bala (Hotel Ceres), Bizușa (Hotel Ceres), Buziaș (Hotel Silvana), Covasna (Hotel Dacia), Geoagiu (Hotel Ceres), Lacu Sărat (Hotel Perla), Moneasa (Codru Moma), Nicolina (Hotel Nicolina), Olănești (Hotel Livadia), Pucioasa (Hotel Ceres), Sărata Monteoru (Hotel Ceres).

 Guvernul a aprobat, în februarie, 59.926 de bilete la tratament balnear pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii pentru acest an. Suma alocată a fost de 370.314.000 lei

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net