Alocaţiile pentru copii se dublează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, 14 ianuarie, decretul pentru promulgarea legii în acest sens. Asta nu înseamnă însă că banii în plus vor fi achitați. Ce se întâmplă cu alocațiile după ce legea a fost promulgată de Klaus Iohannis!


Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi.

"E încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget", spunea şeful statului.

Însă politicienii PSD sunt de părere că părinții nu vor vedea banii în plus. ”Legea va ajunge astăzi sau mâine în Monitorul Oficial , după care va fi prorogată, adică efectele ei vor fi suspendate, printr-o ordonanță de urgență, până la un an, după care termenul va fi prelungit. Nu există termen limită”, ne-au explicat surse din cadrul social-democraților.

Legea care dublează alocațiile va fi suspendată

Premierul Ludovic Orban a spus de mai multe ori că nu sunt bani care să susțină dublarea alocațiilor. ”Vorbim despre 62 de miliarde de lei, adică 0,7% din PIB”, a precizat pentru Click! primul-ministru. Pe de altă parte, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat la adevarul live că probabil vor dubla alocațiile după rectificarea bugetară din vară.    

Camera Deputaţilor a votat, în 18 decembrie, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Alocațiile vor fi dublate până la 600 de lei

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/alocatii-copii-2020-presedintele-klaus-iohannis-promulgat-legea-privind-dublarea

https://www.click.ro/news/national/alocatii-copii-2020-victor-orban-declarat-ca-nu-sunt-bani-la-buget-pentru-dublarea

 

 
 
Loading...