Ce se întâmplă la Arad? Poliția nu are piste pentru elucidarea morților suspecte din cazurile Crișan și Sebastian

Ultima actualizare:

    Micuțul Sebastian Corbei de șapte ani a dispărut la sfârșitul lui mai și a fost găsit mort trei luni mai târziu, oe un câmpFoto: captură antena3.ro
Micuțul Sebastian Corbei de șapte ani a dispărut la sfârșitul lui mai și a fost găsit mort trei luni mai târziu, oe un câmpFoto: captură antena3.ro

Județul Arad a ajuns un loc în care pare că poliția a eșuat. La cinci luni de la descoperirea cadavrului micuțului Sebastian Corbei, copilul de șapte ani găsit mort pe câmp ancheta bate pasul pe loc. Nici în celebrul caz al exploziei care a luat viața omului de afaceri Ioan Crișan nu s-au făcut progrese.

Pe 9 ianuarie 2021, Sebastian Corbei, un copil de șapte ani din satul arădean Vânători, a plecat de acasă dimineaţa, la joacă, iar apoi s-a plictisit și cu alți doi prieteni a mers la o stână însoţiţi de un cioban. La ora 19,00, mama copilului a sunat la 112 pentru a anunța că băiețelul nu a ajuns acasă.

Sebastian a fost găsit mort pe câmp la trei luni de la dispariție

Timp de o lună, autoritățile au căutat copilul pe o rază de până la 30 de kilometri în jurul casei, investigațiile fiind desfășurate atât pe uscat cât și în apă relatează aradon.ro. La căutări au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite cele mai sofisticate echipamente din dotarea autorităților, drone, un elicopter, sonare şi maşini de teren. În 3 aprilie, un cadavru ce părea a fi al unui copil, aflat în stare avansată de descompunere, a fost găsit de câinele unui localnic, pe un câmp aflat la câţiva kilometri de stâna unde a fost văzut ultima dată Sebi. Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale, împreună cu procurorul criminalist, au mers la faţa locului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad pentru efectuarea autopsiei şi identificare. Părinţii lui Sebi au putut recunoaşte doar îmbrăcămintea, pentru că din cadavru nu a mai rămas prea mult. Ulterior, expertiza ADN a confirmat că este vorba despre copilul dispărut de trei luni.

Cum decurge ancheta morții lui Sebastian

La opt luni de la găsirea cadavrului copilului, poliţiştii nu au reușit să încheie ancheta, incapabili să spună ce a păţit copilul, dacă moartea lui a fost una violentă sau dacă a fost cauzată de neglijenţa adulţilor. Cert este că nicio persoană nu este cercetată penal. Poliţiştii au deschis un dosar de ucidere din culpă, pentru a putea continua cercetările. Numai că starea avansată de descompunere în care se afla corpul neînsufleţit nu a permis stabilirea unei cauze exacte a morţii. Nu se puteau vedea eventuale urme de violenţă pe corp. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Răzvan Plic, a confirmat pentru sursa citată că nicio persoană nu este vizată în acest moment de anchetă. Dosarul de ucidere din culpă este in rem, cu privire la faptă, nu la persoană.


    Omul de afaceri Ioan Crișan este primul român ucis într-un atentat cu bombă în ultimii 36 de aniFoto: observatornews.ro
Omul de afaceri Ioan Crișan este primul român ucis într-un atentat cu bombă în ultimii 36 de aniFoto: observatornews.ro

Cazul Crișan sau explozia care a șocat România

În dimineața zilei de 29 mai, o explozie l-a ucis în parcarea supermarketului Profi din Arad pe omul de afaceri Ioan Crișan în propria mașină. Pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului care a urmat au declarat de la început că explozia a precedat incendiul. Procurorii au exclus o explozie întâmplătoare, iar cercetările se fac în rem pentru omor calificat cu premeditare, existând un cerc de suspecți. Însă anchetatorii consideră că nu a fost un atentat terorist, ci un asasinat la comandă. Pe bancheta din spatele autoturismului victimei s-au găsit urme de praf de pușcă. Este primă crimă produsă după 1985 în România prin explozia unei bombe. Pentru că polițiștii din Arad nu au reușit să găsească nici o pistă, în oraș au venit cu elicopterul de la București, cei mai buni criminaliști pe care îi are poliția română. De atunci au trecut 14 săptămâni și nimic.

Citiți și

Cazul neelucidat al copilului dispărut de trei săptămâni, la Arad: Familia a trecut testul cu detectorul de minciuni și dă vină pe altcineva

Când a fost pusă bomba de la Arad. Maşina lui Ioan Crişan a fost la un service înainte de explozie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net