Ce se știe despre zborul care va aduce acasă românii blocați în Africa de Sud

Ultima actualizare:

    Echipa de rugby CSM Baia Mare, campioana României este în turneu în Africa de Sud iar criza sanitară a blocat delegația în AfricaFoto: Sportpictures.eu
Echipa de rugby CSM Baia Mare, campioana României este în turneu în Africa de Sud iar criza sanitară a blocat delegația în AfricaFoto: Sportpictures.eu

Haos în privința repatrierii românilor din Africa de Sud. În timp ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spune că aceștia vor ajunge pe 1 Decembrie, premierul Nicolae Ciucă anunță că vor veni pe 30 noiembrie. Oricum, un lucru este clar, ei vor fi aduși cu o cursă TAROM care va ateriza pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni.

Aeronava Boeing 737-700 YR-BGG a plecat duminică seară de pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni în jurul orei 20.05. Avionul a aterizat astăzi dimineață, în jurul orei 8.00, în Kenya, pe aeroportul din Mombassa. La bord se află trei rânduri de echipaje. Acum începe haosul. Reprezentanții TAROM au vorbit cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și I-au declarat că avionul nu poate veni mai devreme de 1 decembrie, urmând să aterizeze în jurul orei 12.00. După ce reprezentanții TAROM au vorbit cu generalul-premier Nicolae Ciucă, brusc s-au răzgândit și pot veni cu o zi mai devreme.  

Ce a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu 

”Nu suntem noi titularii, am fost în permanentă legătură cu prim-ministrul, care a gestionat cu domnul Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava, în acest moment a aterizat la Mombasa, unde echipajul va avea nevoie de realimentare şi să se odihnească”, a declarat Sorin Grundeanu.   

Ce a anunțat TAROM după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă 

După întâlnirea cu ministrul Transporturilor, șefii TAROM s-au întâlnit și cu generalul-premier Nicolae Ciucă. Nu se știe ce au discutat dar s-au răzgândit în ceea ce privește ziua șo ora sosirii. ”În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00”, au anunțat șefii TAROM conform news.ro. 

Ce a declarat ministrul Sporturilor 

”Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. Mulţumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, şi ministrului transporturilor şi infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii şi identificarea cu promptitudine a soluţiei optime de repatriere în siguranţă a sportivilor români", a scris ministrul Sportului, Eduard Novak, pe o rețea de socializare. După sosirea la București, sportivii vor fi preluați de altă aeronavă și duși acasă, la Baia Mare.  

Ce spune MAE despre românii din Africa de Sud 

MAE a anunțat că un cetăţean român a reuşit să părăsească Africa de Sud cu un zbor de linie şi alţi 4 cetăţeni români şi-au notificat prezenţa la Ambasada României şi au solicitat sprijin consular. Alți şapte români care solicitaseră asistenţă consulară celor două misiuni diplomatice au reuşit să îşi rezerve locuri pe alte curse către Europa şi au plecat deja ori erau programaţi să plece. Aeronava TAROM va aduce 39 de cetăţeni români cărora li se oferă asistenţă, membri ai delegației echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, campioana României, aflată în turneu în Africa de Sud dar pentru a nu pleca goală va prelua contracost și alți cetățeni europeni care nu au apucat încă să plece. Aeronava are o capacitate de 116 locuri dar va transporta cel mult 90 de pasageri pentru a-și mări autonomia de zbor. 

Citiți și

Ședință de urgență a CNSU din cauza Omicron, noua tulpină sud-africană a Coronavirusului

Rugbyștii de la CSM Știința Baia Mare, blocați în Africa de Sud din cauza noii variante Covid

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net