Ce spun cei de la Spitalul Colentina despre morții nenumărați. Câți decedați apar în aplicație

Ultima actualizare:

    Medicii spun că toți morții de Covid din spitale au fost raportați către autorități
Medicii spun că toți morții de Covid din spitale au fost raportați către autorități

Fostul ministru al Sănătații Vlad Voiculescu a acuzat din nou ieri, 19 aprilie, raportarea greșită a deceselor de coronavirus. Și a dat ca exemple Spitalul Colentina și Spitalul ROL 2 din curtea Institutului ”Ana Aslan”. Imediat a venit și răspunsul celor de la Colentina, dar și a medicului de ATI Laura Zarafin, care a precizat faptul că inimeni nu poate ascunde morții.

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport Covid-19 începând din 27 martie 2020, iar conducerea acestuia a spus că raportările în aplicații, în ceea ce privește morții, au fost făcute de fiecare dată.

”Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală. Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți Covid-19. Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese Covid-19. Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”, au transmis reprezentanții Spitalului Colentina.

Medicul ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina: ”Nimeni nu poate ascunde morții”

Totodată, medicul Laura Zarafin, specialist ATI la această instituție sanitară a spus astăzi, 20 aprilie, că nimeni nu poate ascunde morții.


    Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a descris toți pașii pe care le fac doctorii atunci când moare un pacient
Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a descris toți pașii pe care le fac doctorii atunci când moare un pacient

”Când moare un om, medicul de gardă ATI ( pentru că de obicei în ATI se întâmplă asta) completează o mulțime de acte, întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului , terapia aplicată , parametri ventilatori și rezultate ale analizelor. Pune apoi diagnosticele de deces, specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante. Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem și se trec datele (nu numai decesul, ci și numărul foii de observație, CNP -ul pacientului și cod de caz de la DSP). Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat, ba încă asta se întâmplă imediat 7. În plus toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog  eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie,  unde se eliberează certificatul de deces. Una peste alta , eu nu am înțeles ce a vrut să spună domnul fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morții, iar despre metoda de raportarea putea să discute altfel”, a scris Laura Zarafin, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Vlad Voiculescu: "La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus față de cei raportați!"

Vlad Voiculescu, despre raportarea greșită a morților Covid. De unde vine diferența "de ordinul miilor"

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net