Ce spune doctorul Streinu Cercel despre programul ”Vacanța Mare”, care a dus la demiterea lui

Ultima actualizare:

    Medicul Adrian Streinu Cercel face precizări despre programul ”Vacanța Mare”foto: Inquam Photos
Medicul Adrian Streinu Cercel face precizări despre programul ”Vacanța Mare”foto: Inquam Photos

Doctorul Adrian Streinu Cercel a fost demis, joi, din funcția de șef al Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății, după ce un program gândit pentru a proteja persoanele vârstnice de noul coronavirus a provocat un imens scandal. Medicul a oferit câteva explicații despre documentul ajuns zilele acestea în atenția publicului.

Doctorul Streinu Cercel a transmis o scrisoare deschisă, în care explică intențiile din spatele documentului ”Vacanța Mare” și spune că în niciun caz măsurile prevăzute acolo nu se referă la stadiul actual al luptei împotriva Covid-19 în România, ci este o variantă de lucru, de la începutul epidemiei.

„În ultimele zile, am fost întrebat de ce nu reacționez, în contextul în care am fost ținta unor atacuri fără precedent, urmare a interpretării eronate și tendențioase a documentului intitulat Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19. Pentru că situația continuă să fie prezentată distorsionat, fac următoarele precizări:

Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei ca o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția sa în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.

De exemplu, mesajul din presă legat de «carantinarea forțată» a persoanelor vârstnice, este profund eronat.

Conceptul din materialul original specifica recomandarea ca vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeași vârstă”, a transmis profesorul Cercel.

Iată scrisoarea deschisă transmisă de doctorul Adrian Streinu Cercel

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net