Ce spune Google despre amenda de 10.000 de lei primită pentru Catedrala Prostirii Neamului

Ultima actualizare:

    Google România nu consideră că este vinovat pentru modificarea hărții și spune că a luat măsuri rapid
Google România nu consideră că este vinovat pentru modificarea hărții și spune că a luat măsuri rapid

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a a amendat amendeze ieri, 17 iunie, cu 10.000 de lei Google Bucureşti. Motivul? Pe pe aplicaţia Google Maps Catedrala Mântuirii Neaului a fost schimbată cu Catedrala Prostorii Neamului și nu a luat măsuri. Iată ce spune Google despre sancțiune.

CNCD a decis miercuri, 17 iunie, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

Consiliul susține că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate. Google România se apără și spune că eroarea a fost modificată rapid.

”Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit”, au declarat reprezentanții Google.

Google încurajează modificarea hărților de către internauți

Modificarea datelor din aplicația virtuală este la îndemâna internauților, pentru că ceii de Google consideră că toate contribuțiile venite creează o hartă mai utilă. 

Un internaut pus pe glume a trecut pe hartă Catedrala Prostirii Neamului
Un internaut pus pe glume a trecut pe hartă Catedrala Prostirii Neamului

”Când ne uităm la locurile din jurul nostru, este clar că nu toate informațiile pe care le vedem sunt online. Orele magazinului se actualizează, noile afaceri se deschid și meniurile se rotesc. Pentru a ne asigura că harta noastră reflectă lumea reală, permitem oricui cu un cont Google să-și contribuie cunoștințele locale la aproximativ 200 de milioane de puncte de interes în Google Maps. De fapt, oamenii de zi cu zi trimit mai mult de 20 de milioane de contribuții la Google Maps, de la recenzii și evaluări la fotografii, răspunsuri la întrebările altor utilizatori, actualizări de adrese și multe altele. În cele din urmă, acest lucru ajută oamenii de pretutindeni să ia decizii mai bune cu privire la unde să mănânce și să facă cumpărături sau lucruri de făcut și de văzut”, trasmite Google.

Catedrala Prostirii Neamului a apărut pe Google pe 4 mai 

Pe 4 mai, deputatul PNL Daniel Gheorghe a descoperit că pe harta nu mai apărea scris Catedrala Mântuirii Neamului, ci a Prostirii Neamului. Acesta a comentat atunci dur situația, considerând o ofensă adusă comunității ortodoxe.

Totodată, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus că "este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România”.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/google-bucuresti-amendat-cu-10000-de-lei-pentru-catedrala-prostirii-neamului

http://Catedrala Mântuirii Neamului, batjocorită pe Google Maps: „Catedrala Prostirii Neamului”. Cum a fost posibil

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net