Ce spune IPJ Constanţa despre slujba oficiată de IPS Teodosie în noaptea de Revelion: "Persoanele prezente au fost atenţionate verbal"

Ultima actualizare:

    ÎPS Teodosie se află în centrul unei noi controversefoto: news.ro
ÎPS Teodosie se află în centrul unei noi controversefoto: news.ro

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii şi jandarmii au acţionat în noaptea de Anul Nou la Catedrala Arhiepiscopală, unde a avut loc o ceremonie religioasă după ora 23:00, şi au informat persoanele prezente despre interdicţiile de deplasare între orele 23.00 – 05.00 şi despre obligativitatea purtării măştii de protecţie. De asemenea, poliţiştii au atenţionat verbal persoanele prezente şi le-au amintit “despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”.

IPJ Constanţa a transmis vineri, că poliţiştii au adus la cunoştinţa persoanelor prezente la Catedrala Arhiepiscopală măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.  

“Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel, precizăm faptul că  poliţişti şi jandarmi constănţeni au  acţionat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislaţia actuală în ceea ce priveşte deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în mod corespunzător. Astfel, poliţiştii au adus la cunoştinţa cetăţenilor măsurile dispuse în actualul context epidemiologic”, a afirmat IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că scopul nu a fost acordarea de sancţiuni, ci ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun. 

“Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenţionate verbal, poliţiştii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a mai anunţat Poliţia Constanţa. 

Teodosie a încălcat din nou regulile carantinei

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat joi seara, începând cu ora  23.15, un Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.  La ceremonie au fost prezente câteva zeci de persoane. Cele mai multe dintre acestea purtau mască, dar nu au respectat întotdeauna distanţarea fizică. La un moment dat, câţiva credincioşi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvântat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net